S-a dat lege. Te poți trezi în orice clipă cu mașina ridicată. La ce să fii atent

S-a dat lege. Te poți trezi în orice clipă cu mașina ridicată. La ce să fii atent
Sursa foto: digi24

Dacă nu eșți atent unde iți parchezi mașina, sau dacă ești genul de persoană care consideră că orice locșor în care încape mașina ta e numai bun pentru parcat, ar trebui să te pregăteșți, fiindcă sunt mari șanse să te trezeșți … pieton.

Autoritățile au primit undă verde să ridice mașinile și de pe domeniile publice

Conform unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, autoritățile vor putea ridica mult mai ușor mașinile parcate pe trotuare, spații verzi și în zone pietonale.

Șoferii vor fi și amendați și taxați

Dacă nu vrei să te trezeșți fară mașină și să fii nevoit să scoți bani din buzunar pentru a ți-o recupera de la firmele de ridicare, ai mare grijă pe unde staționezi.

Dacă taxa nu te sperie și nu te convinge să cauți un loc de parcare adevărat, atunci poate o face amenda.

Șoferii cărora li se ridică mașina nu vor trebui să achite doar taxa de ridicare, ci și o amendă contravențională, prevede legea promulgată.

Legea actuală completează legislația sumară care exista până în prezent

Concret, înainte de acest proiect de lege, autoritățile nu puteau ridica mașini de pe domeniul public, ci doar de pe drumurile publice. Acum, însă, mașina iți poate fi ridicată și de pe stradă, dar și de pe trotuar, dacă nu e parcată regulamentar.

Atenție. Prevederile acestei legi vor intra în vigoare în zilele de weekend ale acestei săptămâni.

Unde parcăm?

Bun, avem legislație, însă rămâne o mare dilema: Unde parcăm?

Dacă ne uităm la situația din Bucureșți, tabloul e grotesc. Doar în 2020, polițiștii au aplicat 15.000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară şi peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară.

De voie, de nevoie, oamenii își parchează prin tot felul de locuri mașinile. Dar, spun șoferii, mai mult de nevoie, fiindcă locurile de parcare sunt o pasăre rară în România și cu atât mai mult în Capitala sufocată de trafic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: