Rușii nu stau la discuție cu Google. I-au deschis dosar. Care sunt acuzațiile

Rușii nu stau la discuție cu Google. I-au deschis dosar. Care sunt acuzațiile

Gigantul tech Google se confruntă cu probleme judiciare în Rusia. Autoritățile de aici au deschis un dosar administrativ împotriva Google, pentru faptul că nu stochează datele personale ale utilizatorilor ruși în bazele de date de pe teritoriul rus.

Mișcarea făcută de autoritățile de reglementare din Rusia ar putea face ca gigantul tehnologic Google să fie amendat.

Facebook și Twitter – luate și ele în vizor de autoritățile de reglementare din Rusia

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicațiilor rusești, a declarat că așteaptă, de asemenea, ca Facebook și Twitter să răspundă la o cerere de localizare a unor date similare până la 1 iulie.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, și aceste mari companii globale riscă să fie amendate, așa cum se întâmplă în cazul Google.

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia nu intenționează să blocheze site-uri străine de socializare, dar speră că rețelele sociale ruse vor oferi oportunități oamenilor creativi și talentați să prospere.

Prin urmare, e de așteptat ca Rusia să facă eforturi pentru a-și dezvolta propriile rețele și pentru a diminua dependența de piața social-media importată din Statele Unite ale Americii, de acolo de unde au luat naștere aproape toate marile companii big tech din sfera social-media.

„Nu intenționăm să blocăm pe nimeni, vrem să lucrăm cu ei, dar există probleme (…) nu respectă cerințele noastre și legea rusă”, a spus Putin în timpul unui sesiuni live de întrebări și răspunsuri difuzată de televiziunea de stat.

Îți amintesc faptul că LinkedIn Microsoft este blocat în Rusia după ce o instanță a constatat că a încălcat regula de stocare a datelor, adoptată în 2015, care impunea stocarea în țară a tuturor datelor despre cetățenii ruși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: