Rusia a pus tunurile pe cel mai puternic gigantic tech: curg amenzile

Rusia a pus tunurile pe cel mai puternic gigantic tech: curg amenzile

Problemele par a nu se mai sfârși pentru gigantul Google. Autoritățile de la Moscova nu glumesc deloc și îi aplică amenzi pe bandă rulantă.

Rusia acuză Google de faptul că păstrează pe platformă sa și nu ia măsuri ferme și concrete împotriva conținutului interzis.

Curg amenzile în cascadă

Un tribunal rus a aplicat vineri o amendă de 7,2 miliarde de ruble (98 de milioane de dolari) împotriva companiei americane. Rușii spun că, din nou, Google nu șterge conținutul considerat a fi ilegal de către ruși, împotriva notificărilor și altor amenzi colosale aplicate de autoritățile în materie din Rusia.

Nu este pentru prima dată când rușii iau o astfel de atitudine în fața unui gigant tech, însă decizia de vineri marchează, totuși, o permieră, fiind vorba despre faptul că e pentru prima dată când instanța a impus amenzi pe baza veniturilor anuale ale unei companii.

În plus, instanța rusă a amendat Meta (și filiala sa, Instagram) cu 2 miliarde de ruble (27,15 milioane de dolari) pentru infracțiuni similare. Potrivit Reuters , Meta este acuzată că nu a eliminat aproximativ 2.000 de articole interzise, ​​în timp ce Google nu a reușit să elimine 2.600 de biți de conținut ilicit. Acestea includ postări care promovează consumul de droguri sau comportamente periculoase, instrucțiuni pentru fabricarea de arme și explozivi improvizați, etc.

De asemenea, rușii vor să dispară de pe cele două platforme orice conținut care e considerat ca fiind extremist sau care are vreo legătură cu fenomenul terorismului.

Nu în ultimul rând, și răspândirea „ propagandei gay ” pare a fi pe lista neagră a autorităților de la Moscova.

Google a anunțat că va examina documentele instanței înainte de a decide cum să procedeze. Compania are 10 zile pentru a depune contestație.

Această hotărâre este doar cea mai recentă din încercările Moscovei de a exercita un control mai mare nu doar asupra rețelei naționale, ci și asupra internetului în ansamblu.

Citește și: