23 nov. 2021 | 08:00

Românii din București, pe locul doi în lume: cum am ajuns după Londra, ce spune asta despre noi

ACTUALITATE
Românii din București, pe locul doi în lume: cum am ajuns după Londra, ce spune asta despre noi

Românii nu sunt cei mai avansați din lume când vine vorba de cunoștințe tehnice, dar dacă au niște beneficii financiare importante, evită comisioane, iar lucrurile se întâmplă în timp real, ajungem imediat lideri mondiali.

Dacă ți se pare că mulți dintre prietenii tăi au Revolut, să știi că este departe de a fi o iluzie, mai ales în Capitală. Nu de alta, dar doar în București, există aproximativ 390.000 de conturi în banca digitală. Faptul că acea valoare reprezintă 26% din toate conturile din țară nu e neapărat un subiect de mândrie. Partea ciudată este însă că micuța noastră capitală est-europeană se plasează după Londra într-un top global al numărului de utilizatori.

revolut studiu

România, țara utilizatorilor de Revolut

Motivele pentru care românii aleg Revolut variază destul de mult de la o persoană la alta, dar cei mai mulți au ajuns adepții platformei de eBanking datorită nivelului sporit de transparență și a facilităților oferite clienților. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că 21% dintre cetățenii Bucureștiului au cont pe Revolut.

La nivel global, Londra este singura care devansează Bucureștiul, în timp ce pe locurile ulterioare din clasament se plasează Dublin, Paris, Varșovia, Budapesta, Madrid, Vilnius, Sofia și Lisabona. În privința ratei de adopție din interiorul orașelor, pe primele locuri se află Dublin și Vilnius, cu aproape 30% din populație. Varșovia și Budapesta au aproximativ 11%. Londonezii au 10%, în timp ce în Sofia discutăm de 9%. La Madrid, rata de adopție este de 4,7%. Paris cu 2% și Lisabona cu 3,2 procente se află pe ultimele locuri din prisma adopției din rândul populației.

La nivel național, în România, după București, în mod aproape previzibil, urmează Cluj-Napoca cu o rată de adopție de 20,3% – 62.700 clienți. Iași este pe trei cu 16,5% – 52.600 utilizatori, Timișoara pe patru cu 15,4% – 47.300 clienți, Brașov pe cinci cu 15% – 41.300 clienți. Constanța intră și ea în top zece cu 12% din populație sau 36.600 clienți.

Defalcând utilizatorii de Revolut pe vârste, fără să surprindă pe nimeni, serviciul este cel mai popular printre tinerii între 25 și 44 de ani. Aceștia reprezintă 59,3% din total, urmați de categoria 18 – 24 de ani, cu 16,3% și categoria +45 cu 20,8%.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele