România, în topul global al vaccinărilor: cum stăm față de restul lumii

România, în topul global al vaccinărilor: cum stăm față de restul lumii

Până la această oră, au fost administrate 100 de milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus la nivel global. Este interesant de văzut unde se află România.

În ultima săptămână, a devenit evident că românii nu sunt foarte norocoși când vine vorba de vaccinare. Am avut deja parte de numeroase amânări, iar procesul online de programare s-a reflectat într-o experiență de utilizare terifiantă pentru majoritatea oamenilor din România.

Probleme legate de disponibilitatea vaccinurilor s-au înregistrat însă la nivel global. Din acest motiv, România nu se află totuși la coada clasamentului global. Ca referință, centralizarea din imaginile de mai jos a fost realizată de Bloomberg la aproximativ 2 luni după începerea campaniilor de vaccinare în diverse colțuri ale mapamondului și finalizarea procesului de reglementare a noilor soluții de imunizare.

Dincolo de detaliile de fond însă, în total, mai mult de 101 de milioane de doze au fost făcute în 62 de țări, ritmul vaccinării crescând până la 4,25 milioane de doze pe zi (media ultimei săptămâni).

romania clasament doze la suta de oameni

Până la această oră, cea mai impresionantă performanță legată de vaccinare a fost înregistrată în Statele Unite ale Americii. Numărul americanilor care au primit cel puțin o doză l-a depășit pe cel al persoanelor care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în teritoriu. Până acum, în SUA au fost făcute aproximativ 32,8 milioane de doze, ritmul mediu ajungând la 1,34 milioane doze / zi.

La nivel global, după Statele Unite ale Americii, urmează China în clasamentul celor mai multe vaccinuri administrate, cu 24 de milioane de doze înregistrate. Marea Britanie ocupă poziția a treia în clasament cu 9,79 de milioane de doze. România se mulțumește cu locul 16 în lume, după ce au fost administrate 691.000 de doze.

În ce privește rata vaccinării, Israelul continuă să conducă, de departe, topul mondial, cu 55,1 doze la 100 de locuitori, o realizare importantă, ținând cont că majoritatea țărilor lumii nici măcar nu au administrat vreo doză de vaccin până la această oră. Podiumul după acest criteriu este completat de Seychelles și Emiratele Arabe Unite, ambele cu aproximativ 32 de vaccinați la o sută de locuitori. Din acest punct de vedere, România este pe locul 13 în top, cu 3,56 de dolza la 100 de locuitori.

romania clasament vaccinare

Citește și: