România, în lumea bună: topul în care depășim țări mult mai puternice. S-a aflat acum

România, în lumea bună: topul în care depășim țări mult mai puternice. S-a aflat acum

Dacă ai impresia că suntem codașii lumii în tot și toate, ei bine, după ce vei citi acest articol, îți vei schimba radical părerea.

Bloomberg a realizat de curând un clasament al țărilor în care e cel mai bine să trăiești pe timp de pandemie. În mod surprinzător, sau nu, țara noastră ocupă poziția 31 în lume. Iată ce date au fost luate în calcul la realizarea clasamentului.

România devansează mari economii europene, precum Germania și Spania

După noi, cu un indice mult mai mic, se află economii europene și ale lumii foarte puternice, precum: Germania, Spania, Turcia sau Argentina.

Deasupra noastră, în partea de sus a clasamentului, regăsim statele în care, confom experților Bloomberg, sunt cele mai prielnice condiții de trai pe timp de pandemie. Pe poziția 30 avem Marea Britanie, urmată de Italia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Suedia, Belgia, Austria, Malaezia, Rusia, Elveția, Grecia, Franța, Vietnam, Arabia Saudită, India.

Urcând în clasament, până la vârf, regăsim cele cinci state în care e cel mai bine să trăiești în aceste vremuri: Nouă Zeelandă, Australia, Singapore, Finlanda și Norvegia.

Bonus: China ocupă poziția a șasea în lume!

Topul Bloomberg “al celor mai bune și al celor mai rele locuri în care să fii în timpul pandemiei”, a fost lansat toamna trecută și este conceput ca un indice care combină ponderat numărul de cazuri pozitive raportate la populație, rata mortalității pe ultima lună, precum și accesul la vaccinuri și rata efectivă a vaccinării.

Anul 2021, mai bun pentru România, decât 2020

Față de finele anului trecut, atât România cât și alte state ale lumii și-au îmbunătățit semnificativ pozițiile în clasament. În 2020, când încă nu debutasera campaniile de vaccinare, sau erau la un nivel mult prea redus, SUA, dar și România erau pe poziții mult mai codașe în clasament.

Însă campaniile de vaccinare atât de la noi cât și de peste Ocean funcționează bine, motiv pentru care indicele calculat de experții Bloomberg a crescut simțitor pentru noi și americani.

Concret, în ultima lună, SUA au urcat opt poziții și sunt acum pe locul 27, UK, au urcat până pe locul 30, imediat în fața României (care a urcat zece poziții).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: