Robotul care a intrat în Cartea Recordurilor: performanță incredibilă în doar 24 de ore

Robotul care a intrat în Cartea Recordurilor: performanță incredibilă în doar 24 de ore

Robotul, cunoscut sub numele de Dominator,  a stabilit o performanță care l-a plasat direct în Cartea Recordurilor.

Dominator a aranjat, în 24 de ore, 100.000 de piese domino, cu care a creat o pictură ”Super Mario Bros”.

Robotul este rezultatul a cinci ani de muncă pentru YouTuber-ul și fostul inginer NASA Mark Rober.

Rober a fost ajutat de doi boboci de la Universitatea Stanford și un inginer de software din Bay Area pentru a crea robotul cu ochi ghiduși.

În această formație ei au programat mai mult de 14.00 de linii de cod și l-au dotat cu componente precum roți omnidirecționale și pâlnii imprimate 3D.

Despre propria creație Rober, spune că este un  ”robot prietenos, care este foarte bun doar la un singur lucru: configurarea unui ton de dominouri într-adevăr, foarte rapid.”

În fața artistului de domino profesionist Lily Hevesh, Dominator și-a folosit abilitatea de a depune 300 de plăci deodată. Fapt care l-a făcut să lucreze de aproximativ 10 ori mai repede decât un om. Robotul a plasat peste 9.00 de piese în aproximativ 2 ore.

În timp  ce domino este interfața proiectului, o mare parte a eficienței sale provine dintr-un mecanism de sortare separat. Acesta este format dintr-un braț robotizat Kuka și aproape trei mile de piese Hot Wheels.

O serie de benzi transportoare aliniază piesele după culoare înainte, ca brațul Kuka să le depună în locul corespunzător.

Când Dominator scanează stația pentru o reumplere, platforma inferioară alunecă, încărcându-și instant pâlnia imprimată 3D cu toate piesele domino de care are nevoie pentru a pune 300 de bucăți simultan. Astfel că timpul efectiv de aranjare este exploatat la maxim.

Organizat în acest fel, robotul este foarte eficient, putându-și rentabiliza perioadele de oprire la maxim.

Pentru a duce la bun sfârșit o astfel de lucrare, ar fi fost nevoie de o echipă formată din șapte specialiști în domino.

Chiar și așa, le-ar lua o săptămână întreagă să realizeze ceea ce Dominator a făcut în doar o zi.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: