Roboții de top ajung la Hyundai: ce înseamnă Boston Dynamics pentru viitorul mașinilor

Roboții de top ajung la Hyundai: ce înseamnă Boston Dynamics pentru viitorul mașinilor

Coreeni de la Hyundai vor beneficia în curând de roboții de top, în urma celei mai noi tranzacții. Boston Dynamics va reprezenta, de acum, o parte din viitorul companiei coreene.

Hyundai a încheiat cu succes tranzacția cu Boston Dynamics, lucru care îi face pe coreeni să se îndrepte tot mai departe în domeniul roboticii. Acordul încheiat presupune că producătorul auto coreean, va deține de acum o cotă de 80% din compania proaspăt tranzacționată, și anume Boston Dynamics.

Firma este cunoscută pentru câinele-robot Sport, care este disponibil pentru comercializare, fiind evaluat la aproximativ 1,1 miliarde de dolari. Ca urmare a achiziției, Hyundai este a treia companie care deține Boston Dynamic, fiind un spinoff MIT care a fost achiziționat de Google în anul 2013 și ulterior de către Softbank, în 2017. Cea din urmă, mai păstrează încă o participație de 20%, prin intermediul unui afiliat.

Roboții de la Hyundai fac parte dintr-un plan al companiei

Marele plan al companiei Hyundai este de a crea un „lanț valoric al roboticii” care să acopere producția, construcția și automatizarea componentelor robotului. În timp ce compania a explorat vehicule de mers în stil Star Wars care se bazează pe robotică, se pare că este la fel de interesată de lucrătorii din depozitele din Boston, iar aici pot fi incluse stivuitoarele de cutii Handle și Stretch.

Destul de recent, firma Boston Dynamic a intrat în atenția criticilor, fiind și ținta acestora, pe baza faptului că a permis ca Sport să fie utilizat de către forțele de ordine dar și de către armată. Cu toate acestea, nu a existat nici un semn al acestor cazuri de utilizare, în noul videoclip promoțional al Hyndai. În schimb, clipul înfățișează robotul canin ca un câine ghid pentru nevăzători și ca un ajutor în interiorul unui spital, astfel că legătura dintre robot și forțele de ordine pare să fi fost dispată, având un cu totul alt plan.