06 iul. 2021 | 17:05

Rețelele de socializare pleacă din această țară: motivul care a determinat Facebook și Twitter să ia măsura

ACTUALITATE
Rețelele de socializare pleacă din această țară: motivul care a determinat Facebook și Twitter să ia măsura

Tensiunile dintre guvernul Hong Kong-ului și rețelele de socializare pare să ajungă pe o nouă culme. Astfel, giganții tehnologici se gândesc serios să își înceteze activitatea pe teritoriu, în cazul în care oficialii vor merge mai departe cu modificările legislative.

Companiile tehnologice sunt deja în contradicție cu oficialii din Hong Kong. Potrivit informațiilor Wall Street Journal, Asia Internet Coalition, o alianță care include Facebook, Google și Twitter, a venit deja cu avertismente la adresa oficialilor din Hong Kong. Astfel companiile vor înceta să mai opereze pe teritoriu, dacă guvernul ca continua cu modificările legii privind protecția datelor, lucru care ar putea responsabiliza și mai mult companiile pentru campanii de doxxing (n.r. căutarea și publicare de informații personale).

Giganții tehnologici sunt îngrijorați de faptul că angajații ar putea întâmpina investigații penale sau chiar acuzații, dacă utilizatorii împărtășesc informații personale online, chiar dacă nu ar însemna niciun rău. Acesta ar fi un „răspuns complet disproporționat și inutil” și ar putea îngrădui libertatea de exprimare. În schimb, alianța a sugerat că Hong Kong-ul restrânge sfera încălcărilor.

Rețelele de socializare amenință cu plecarea

Comisariatul pentru Confidențialitatea Datelor Personale din Hong Kong a recunoscut existența scrisorii, dar a spus că sunt necesare noi măsuri după ce doxxingul a împins „limitele moralei și ale legii”. Comisariatul a insistat, de asemenea, că legile modificate „nu vor avea nicio influență” asupra libertății de exprimare și nu vor descuraja investițiile externe în regiunea Hong Kong.

Modificările ar putea fi aprobate până la sfârșitul anului legislativ. Preocuparea cea mare constă în faptul că oficialii pro-China, ar putea abuza de legile actualizate pentru a reduce libertatea de exprimare. Activiștii pro-democrație, au îndepărtat ofițeri de poliție dar și alți demnitari, în timpu protestelor din 2019.

Totodată, există îngrijorarea că leglile revizuite ar putea fi formulate suficient de vag, încât simpla împărtășire a unei fotografii cu cineva într-un spațiu public, ar putea pune în pericol atât partenerii cât și companiile de tehnologie. Astfel, ar putea fi și mai greu să tragi poliția la răspundere pentru violență sau să îi critici pe oficiali pentru politicile antidemocratice.