Rețeaua de socializare care vrea să lase impresia că-i pasă de utilizatori: nu e vorba de Facebook

Rețeaua de socializare care vrea să lase impresia că-i pasă de utilizatori: nu e vorba de Facebook

Rețelele de socializare sunt presate să acorde mai multă atenție datelor utilizatorilor. Twitter vrea să dea impresia că se conformează.

Twitter a anunțat că cere ajutorul utilizatorilor pentru a veni cu noi funcții dedicate secțiunii privacy. Rețeaua de socializare insistă că vrea să ofere mai mult control asupra a ceea ce postează și ce văd aceștia în feed-ul lor.

A venit cu patru propuneri și cere feedback pentru a ști ce păstrează și la ce renunță.

Ce schimbări pregătește Twitter

Prima dintre funcții le permite celor cu conturi protejate să-și facă tweet-urile vizibile atunci când postează comentarii la cei pe care nu-i urmăresc.

”Dacă nu ai un cont vizibil pentru oricine și comentezi la postarea cuiva care nu te urmărește, atunci e posibil ca acel reply să nu fie văzut”, a explicat Lena Emara de la Twitter.

Practic, rețeaua îți va permite să spui când vrei ca acel tweet să fie public, adică să fie văzut de oricine și când nu ești de acord cu asta.

O altă posibilă funcție nouă îi vizează pe cei care dețin mai multe conturi. Vei putea comuta mult mai ușor între conturi direct din aplicație și vei putea vedea setările fiecărui cont în parte într-un singur loc.

Alte două propuneri vizează tot zona de privacy. Prima dintre ele se referă la gradul de mulțumire pe care-l au utilizatorii, dacă sunt fericiți cu experiența pe care o au pe platformă. Mai multe setări, inclusiv cele legate de conversații, vor fi disponibile imediat, fără să mai intri în secțiunea specială.

De asemenea, a doua funcție pregătită îți va permite să vezi când cineva te caută pe Twitter, când tastează numele tău. Vei primi o notificare când se întâmplă asta și vei avea mai mult control – dacă vrei sau nu să fii găsit ușor, spre exemplu.

Funcția e gândită pentru a limita hărțuirea pe platformă.

Cum spuneam, noile funcții n-au fost deocamdată implementat, sunt la stadiul de propuneri. În funcție de feedback, ele ar putea fi introduse curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: