Record nemaivăzut pentru Tesla. Compania lui Elon Musk atinge un nivel istoric

Record nemaivăzut pentru Tesla. Compania lui Elon Musk atinge un nivel istoric

Pe fondul interesului tot mai mare pentru mobilitatea electrică, Tesla, compania lui Elon Musk, înregistrează un succes istoric.

Tesla a publicat la finele săptămânii raportul de activitate aferent celui de-al doilea trimestru al anului.

Tesla a livrat 201.250 de vehicule în al doilea trimestru al anului 2021, a transmis compania miliardarului Elon Musk.

Totuși, deși vorbim despre un volum record, cifrele sunt sub așteptările prognozate anterior. Analiștii se așteptau ca Tesla să livreze aproximativ 202.800 de mașini în această perioadă, conform estimărilor FactSet.

În general, estimările cu privirile la volumul de mașini livrat de Tesla în această perioadă au variat între 193.000 și 231.000 de livrări.

Succesele se țin lanț pentru gigantul auto

După ce reprezentanții companiei au publicat cifrele de livrări, Tesla a mai înregistrat un succes. Acțiunile gigantului constructor auto au crescut cu aproximativ 1,5% vineri dimineață.

Pe parcursul trimestrului, Tesla a produs 206.421 de vehicule în total, inclusiv 204.081 din modelele sale 3 și Y, care sunt mașinile cele mai accesibile din gama medie. De asemenea, compania miliardarului Elon Musk a produs 2.340 de vehicule Model S și X.

Numerele din al doilea trimestru au depășit recordul anterior stabilit în primul trimestru, când Tesla a livrat 184.800 și a produs 180.338 de mașini, chiar dacă producția vehiculelor sale Model S și X a scăzut la zero în acel trimestru.

Compania a început, de asemenea, livrările de berline electrice Model S de ultimă generație în al doilea trimestru.

În cel de-al doilea trimestru, Tesla a fost afectată de lipsa de piese și de creșterile de preț care au generat probleme producătorilor auto, în general.

Potrivit unui tweet postat de CEO-ul Elon Musk pe 31 mai, „creșterile de preț la vehiculele Tesla s-au datorat „presiunii majore a prețurilor lanțului de aprovizionare la nivel de industrie. Mai ales materii prime.”

Din nefericire, trimestrul al doilea a adus câteva probleme manageriale companiei, din cadrul firmei plecând câteva persoane cu funcții extrem de importante. De exemplu, în luna aprilie, a plecat din Tesla fostul consilier general interimar, Al Prescott. Aceeași decizie a fost luată și de către consilierul general adjunct, Lynn Miller, cât și de către fostul președinte al autovehiculelor și camioanelor grele Jerome Guillen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: