”Realitatea m-a întristat”: reacția Papei Francisc la oamenii care au ignorat restricțiile impuse de autorități

”Realitatea m-a întristat”: reacția Papei Francisc la oamenii care au ignorat restricțiile impuse de autorități

Complet ignoranți când vine vorba de restricțiile impuse de autorități în perioada pandemiei, foarte mulți oameni au plecat în vacanța de Crăciun. Papa Francisc și-a exprimat dezamăgirea și a clasificat gestul ca o formă de egoism.

Într-un discurs rostit după binecuvântarea sa săptămânală Angelus, suveranul pontif a spus că a citit relatări în presă despre persoane care au călătorit cu avionul pentru a scăpa de restricţiile guvernamentale şi a se distra în altă parte. Relatările nu sunt neapărat șocante, având în vedere că poți vedea pe Facebook sau Instagram postările din diferite colțuri ale mapamondului cu prietenii tăi care au decis să plece din țară sau, în cel mai rău caz, să meargă în Poiana Brașov și alte stațiuni ale României.

”Nu s-au gândit la cei care au rămas acasă, la problemele economice ale multor persoane care au fost loviţi dur de lockdown, la oamenii bolnavi. (S-au gândit) doar cum să meargă în vacanţă şi să se distreze”, a spus papa Francisc. ”Realitatea m-a întristat”, a adăugat suveranul Pontif într-un mesaj video transmis din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican.

Ca referință, în mod uzual, tradiţionala rugăciune Angelus este rostită de la o fereastră care dă spre Piaţa Sfântul Petru. Cu această ocazie, aproape de fiecare dată, se adună mii sau zeci de mii de credincioși. În ultimele luni, însă, a fost mutată în interior, pentru a preveni astfel formarea unor mulţimi de oameni în piaţă şi a limita, pe cât posibil, răspândirea infecțiilor cu Covid-19.

”Nu ştim ce ne va rezerva 2021, dar ceea ce puteam face împreună este să depunem mai mult efort pentru a avea grijă unul de celălalt. Suntem tentaţi să avem grijă doar de propriul interes”, a concluzionat Papa Francisc în cadrul rugăciunii săptămânale.

În timp ce foarte mulți oameni au stat închiși în casă în ultimele săptămâni și au făcut revelionul singuri, numărul celor care au ignorat recomandările autorităților și restricțiile de deplasare a fost copleșitor în fiecare colț al mapamondului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: