09 nov. 2021 | 11:35

Realitatea ciudată din imobiliarele din România: de ce se dărâmă un cartier din București, ce fac locatarii

ACTUALITATE
Realitatea ciudată din imobiliarele din România: de ce se dărâmă un cartier din București, ce fac locatarii

Situație bizară în imobiliarele din România: un cartier de vile din nordul Bucureştiului va fi demolat. Iată motivele pentru care se întâmplă acest lucru și ce vor face locatarii.

Oamenii de afaceri Emil şi Daniel Tănăsoiu (tată şi fiu), care au încasat o sută de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, Bucureşti, construit în anul 2000, conform Profit.ro.

Planul lor este să dezvolte în loc un complex cu hotel şi apartamente cu servicii hoteliere.

Investitorii intenţionează să demoleze cele 19 vile cu 23 de unităţi locative care formează cartierul La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa opt mii de metri pătraţi.

În cartierul La Mesteceni au locuit cu chirie manageri ai Billa şi Siemens, vilele fiind închiriate atât ca spaţii de birouri pentru mici afaceri, cât şi ca locuinţe. În paralel, familia Tănăsoiu pregăteşte şi construcţia unui nou complex, cu hotel, SPA, piscină, spaţii comerciale la parter şi minimum două sute de apartamente.

„Vom oferi posibilitatea de a cumpăra sau închiria un apartament, locatarii putând beneficia de toate serviciile unui hotel de business alăturat, care va avea 100-120 de camere, în genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Tănăsoiu, general manager al Primavera Development, brand sub care familia îşi dezvoltă proiectele imobiliare.  

Imobiliarele din România, imune la pandemie: prețurile la apartamente îți arată că nu există criză, iar explozia bulei întârzie

Obsesia românilor pentru proprietăți, cu orice preț, continuă să-și facă simțite efectele în piața autohtonă de imobiliare. Mai mult decât atât, chiar dacă mulți nu și le permit, optează pentru apartamente, în timp ce interesul pentru garsoniere stagnează.

Deja de câteva luni, se discută de un nou boom imobiliar, o nouă criză ce s-ar putea reflecta într-o situație similară cu cea din 2008. Până atunci, însă, prețurile la apartamente se află în continuă creștere.

În prima parte a anului, s-au menținut într-o aparentă stabilitate, într-o mare parte a țării. Acum, însă, au apărut statisticile pe august, iar trendul s-ar putea să nu te încânte.