06 oct. 2021 | 16:15

YouTube, cu ecranul închis: funcția utilă pentru care trebuia să plătești, până acum

ACTUALITATE
YouTube, cu ecranul închis: funcția utilă pentru care trebuia să plătești, până acum

Google a anunțat că YouTube Music vine cu o facilitate gratuită, care până acum era disponibilă doar pentru utilizatorii plătitori de abonament.

Din 3 noiembrie, vei putea asculta muzică cu ecranul telefonului închis. Google a anunțat că noua facilitate nu mai este rezervată doar abonaților TouTube Music Funcționalitatea va fi mutată din cadrul versiunii contra-cost la cea gratuită. Varianta gratuită a platformei de muzică include reclame și este lipsită de unele funcții avansate care sunt rezervate doar plătitorilor de abonament.

Unde vei putea asculta muzică cu ecran închis?

Prima țară care va beneficia de această facilitate va fi Canada. Aici, utilizatorii de YouTube Music vor putea asculta muzică cu ecranul închis, începând din 3 noiembrie. Există însă promisiunea că această facilitate va fi extinsă și în alte regiuni pe viitor. Cei care folosesc frecvent platforma de muzică știu că acest lucru este un handicap enorm. Tocmai de aceea, o mare parte dintre utilizatori au decis să treacă pe Spotify, deoarece, aici această facilitate există pentru varianta gratuită.

Utilizatorii neînregistrați ai platformei YouTube pot vizualiza toate videoclipurile de pe site, iar cei înregistrați pot să posteze videoclipuri, să facă comentarii și să dea note la cele vizionate. Toate acestea sunt gratuite. Pentru funcții mai avansate trebuie să plătești un abonament. Acestea includ facilități cum sunt: ascultare muzică cu ecran închis, vizionare fără reclame, descărcare video sau redare fundal.

Ca și la alte platforme media și YouTube îți oferă posibilitatea de a-ți personaliza contul și de a interacționa cu urmăritorii tăi. Evident, versiunea Premium va avea, în continuare, o serie de facilități oferite de platformă. Lipsa reclamelor și opțiunea de a descărca muzică pentru a asculta offline sunt cele mai importante.

Oricum, facilitatea de a asculta muzică cu ecranul închis este o prioritate pentru utilizatori, de aceea sperăm ca aceasta să ajungă și în România, cât mai devreme. La noi, un abonament lunar pe YouTube Music costă 22 de lei pe lună.