Proiectul prin care Google vrea să-ți transforme telefonul în cheie pentru mașină

Proiectul prin care Google vrea să-ți transforme telefonul în cheie pentru mașină

În timp ce smartphone-urile devin mai puternice, companiile iau, de asemenea, măsuri pentru a le face mai sigure. Acum ai putea să-ți deblochezi mașina sau ușa casei cu atingerea telefonului tău Galaxy.

În 2018, Titan M Chip a fost introdus în Google Pixel 3 și este inclus în modele mai noi precum Google Pixel 5, aducând securitate îmbunătățită și rezistență la manipulare. Telefoanele Samsung de la Samsung vin, de asemenea, cu propriul cip de securitate, pe care compania l-a introdus anul trecut împreună cu Samsung Galaxy S20.

Cu acest nivel suplimentar de securitate hardware, Google crede că este timpul să facem din smartphone-uri o parte și mai profundă a vieții noastre, așa că a creat o inițiativă numită Android Ready SE Alliance.

Noul program, conform Google, este un parteneriat între Google și furnizorii Secure Element (SE) care creează hardware precum cipul Titan M, pentru securizarea smartphone-urilor. Acest program își propune să creeze noi cazuri de utilizare sigure pentru smartphone-uri, pentru a le integra în viața noastră de zi cu zi.

Android Ready SE Alliance de la Google, următorul nivel de securitate pentru următorul tău Galaxy

Un obiectiv major al acestui program este de a permite un mod consistent, interoperabil și sigur, demonstrabil în ecosistemul Android. Implementările validate ale Android Ready SE creează o încredere și mai puternică în platforma Android. OEM-urile care adoptă Android Ready SE pot produce dispozitive care sunt mai sigure și permit actualizări de la distanță, pentru a permite noi modalități de utilizare convingătoare, pe măsură ce sunt introduse în platforma Android.

Google speră că acest lucru poate duce, în cele din urmă, la „applet-uri” care introduc funcții precum chei digitale, pașapoarte digitale, licențe de conducere mobile și multe altele. Mai multe OEM-uri Android s-au înscris deja în program, ceea ce ar trebui să contribuie la creșterea adoptării în cadrul ecosistemului Android global.

În plus, Google a declarat că aceste „applet-uri” ar fi compatibile cu Android TV, Android Auto și chiar Wear OS, ceea ce ar putea însemna că funcții mai utile ar putea fi în lucru pentru cele mai bune ceasuri inteligente Android.

Cu platforma Google pentru case inteligente și având în vedere recentul parteneriat cu producători auto Ford, acest lucru pare un pas natural pe care Android trebuie să îl facă.

Cheile digitale ale mașinii nu sunt nemaiauzite, deoarece este ceva ce Apple a lansat anul trecut cu iOS 14. iPhone-urile și ceasurile Apple pot deja bloca și debloca anumite modele BWM cu o atingere, utilizând NFC și propriul element securizat Apple. Deși unele telefoane Galaxy pot face acest lucru deja cu BMW, Google speră să creeze o disponibilitate mai largă pentru mai multe smartphone-uri și, în cele din urmă, pentru mai mulți producători auto.

Primul de acest gen, StrongBox pentru SE, este deja disponibil pe platformele Google și este utilizat pentru stocarea cheilor criptografice. Lucrările sunt deja în curs pentru cheile digitale și licențele de conducere / ID-urile mobile.

Citește și: