Programul Rabla pentru electrocasnice începe în curând: tot ce trebuie să știi ca să faci niște bani

Programul Rabla pentru electrocasnice începe în curând: tot ce trebuie să știi ca să faci niște bani

Dacă sperai să monetizezi vechile electrocasnice și electronice din casă în speranța unui upgrade, vei avea această posibilitate în curând prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice.

În a doua jumătatea a lunii aprilie, programul Rabla pentru electrocasnice va fi reluat în România. Anunțul pe marginea acestei inițiative guvernamentale a fost făcut de ministrul Mediului, Tánczos Barna.

În teorie, s-a mai încercat demararea acestei inițiative în luna decembrie a anului trecut, dar programul a fost sistat în prima zi de disponibilitate din cauza unor suspiciuni de fraudare a înscrierilor. La acea vreme, nimeni nu a primit niciun ban prin Rabla pentru electrocasnice, iar orice efort în această direcție s-a întrerupt pe termen nelimitat.

„Programul va fi practic reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret, nu au fost înregistrate cererile și programul pleacă de la zero, minimcu bugetul de anul trecut, cu sistemul informatic verificat cu ajutorul colegilor de la STS. (…) Orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie.”, a declarat ministrul Mediului în această săptămână.

În ceea ce privește particularitățile financiare ale programului Rabla pentru electrocasnice, 40 de milioane de lei a fost bugetul alocat anul trecut pentru această inițiativă. În cazul în care vrei să te înscrii în program, vei beneficia de un voucher în schimbul electronicelor și electrocasnicelor vechi. Voucherul poate fi folosit pentru achiziția de electrocasnice noi la majoritatea magazinelor de profil din țară.

În cazul în care te încântă ideea, merit să ai în vedere că pentru o mașină de spălat rufe veche, funcțională sau nu, poți primi un voucher de 300 de lei. Pentru televizoare, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat sau frigidere, suma maximă de care te poți bucura este de 400 de lei. Schimbarea majoră față de alte iterații ale programului, din anii trecuți, constă în faptul că vei putea primi în 2021 și vouchere pentru laptopuri de până la 500 de lei sau pentru tablete, de până la 300 de lei.

Citește și: