Producătorul pastelor Barilla ne avertizează. Va trebui să ne facem provizii

Producătorul pastelor Barilla ne avertizează. Va trebui să ne facem provizii

Producătorul italian de paste, Barilla, scoate în evidență fragilitatea sistemului alimentar. Perioada dificilă prin care trecem se reflectă acum și în domeniul produselor alimentare.

Cantitățile de grâu sunt limitate la nivel mondial. Creșterea prețurilor la materia primă este, de asemenea, un component important. Astfel că, producătorul italian de paste consideră că acestea sunt provocări menite să afecteze producția.

„Considerăm mâncarea drept ceva de la sine înțeles, dar unele organizații și unii oameni muncesc pentru a o furniza și este ceva foarte fragil. În acest an, vedem o scădere a producției de grâu și poate fi o perioadă foarte dificilă”, a spus Paolo Barilla.

”Nu ne așteptam la asta în urmă cu două sau trei luni, așa că, aici este fragilitatea sistemului. Începem, de asemenea, să vedem efectele schimbărilor climatice, ar putea afecta negativ producția în categoria noastră”, a apreciat Paolo Barilla.

Există motiv de îngrijorare?

Temperaturile foarte ridicate au afectat culturile din acest an, la nivel mondial. Firmele care intermediază materia primă au fost luate prin surprindere. Nu au fost în măsură să satisfacă cererea cumpărătorilor.

Paolo Barilla este de părere că situația este foarte instabilă pentru moment. Costurile ridicate la materii prime, energia, ambalarea și logistica sunt coordonate care, în acest moment, limitează mult producția de paste.

”Nu suntem o companie foarte flexibilă când vine vorba de aceste costuri. Nu există o modalitate prin care să le absorbim. Anul acesta și anul următor vor fi foarte dificili”, a spus Paolo Barilla.

Înființată în 1877, marca Barilla este lider mondial în producția de paste. În 2020, cifra de afaceri a Barilla a crescut cu 7% până la peste 3,89 miliarde de euro.