Probleme financiare și de justiție pentru gigantul Google: nu mai e cale de întoarcere

Probleme financiare și de justiție pentru gigantul Google: nu mai e cale de întoarcere

Gigantul tech Google traversează o perioadă plină de provocări, atât în privința justiției, dar și a finanțelor. Concret, Google a pierdut un proces important în Uniunea Europeană și trebuie să achite nu mai puțin de 2,4 miliarde euro.

Încă din anul 2017, Google a aflat de la Comisia Europeană că trebuie să achite această sumă colosală, ca amendă pentru practicile anticoncurențiale de care gigantul tech s-ar face vinovat.

Ce acuzații i se aduc gigantului tech

Concret, Google e acuzat de Comisia Europeană de faptul că a abuzat de poziția sa dominantă în căutările online pentru a favoriza comparatorul său de prețuri „Google Shopping”.

De ficare dacă când acest subiect a ajuns în lumina presei, reprezentați ai gigantului tech au declarat că firma nu se face vinovată de aceste acuzații, motiv pentru care a refuzat să achite amenda și a decis să facă recurs, căutându-și dreptatea în justiție.

Din nefericire pentru Google, timpul care s-a ascurs de atunci și până în prezent nu a dus la vreo soluționare favorabilă lui, ci doar a amânat momentul plății acestei sume uriașe de bani.

Astfel, s-a ajuns ca în 2021, Google să piardă recursul și să nu mai aibă cale de întors. Acum, singura acțiune pe care o mai poate face compania este de a se spune deciziei definitive și irevocabile și de a plăti banii care i se cer.

Atunci când a fost acordată această amendă, evenimentul a făcut rapid înconjurul lumii, deoarece era vorba despre un record. Nicio altă companie tech nu mai primise o amendă atât de mare. Probabil acesta a fost unul dintre motivele pentru care Google a refuzat vehement plata acestei sume, deși, probabil, era conștient de gradul său de vinovăție.

„Practicile Google sunt ilegale conform normelor Uniunii Europene privind concurența. A împiedicat alte companii cu merite să concureze și să inoveze. Și cel mai important: le-a luat consumatorilor europeni dreptul de a alege”, spunea în 2017 comisarul european pentru Concurență.

Citește și: