Probabil cel mai mare furt de Bitcoin din istorie, dezvăluit: cum au fugit cu banii oamenilor

Probabil cel mai mare furt de Bitcoin din istorie, dezvăluit: cum au fugit cu banii oamenilor

Nu mai puțin de 3,6 miliarde de dolari în Bitcoin au fost furați în ultimele săptămâni. Acesta s-ar putea să fie cel mai mare furt de criptomonede din istorie.

Este improbabil, dacă nu imposibil, ca banii să mai fie recuperați vreodată. Fondatorii celui mai mare exchange de Bitcoin din Africa de Sud au dispărut cu banii oamenilor. Inițial, s-a crezut că a fost vorba de un atac al unor hackeri. Între timp, investitorii sunt convinși că la baza întregii situații s-au aflat frații Cajee, cei care au înființat Africrypt și care, la această oră, nu par să mai poată fi găsiți.

Conform datelor obținute de Bloomberg pe marginea subiectului, o firmă de avocatură din Cape Town, capitala Africii de Sud, s-a dat peste cap pentru a-i localiza pe Ameer și Raees Cajee, dar efortul a fost zadarnic.

Semne de întrebare au fost ridicate încă din luna aprilie a acestui an pe marginea subiectului. Oficialii Africrypt au comunicat investitorilor că au fost victima unui atac de tip hacking, dar că ar fi bine să nu raporteze incidentul la autorități, pentru că ”ar încetini” procesul de recuperare al banilor lipsă.

Câțiva din cei păgubiți au apelat la firma de avocatură Hanekom Attorneys. Din păcate, firma cu pricina a eșuat și ea să-i găsească pe cei doi, dar a putut confirma că cineva a extras fondurile comune, toți banii Africrypt din conturile locale și din portofelele digitale ale clienților și i-a mutat printr-o serie de conturi, făcând imposibilă recuperarea lor.

Cei de la Bloomberg au încercat în mai multe circumstanțe să intre în legătură cu frații Cajee, dar de fiecare dată s-au confruntat cu căsuța vocală. Partea cea mai ”drăguță” a întregul set de circumstanțe este că autoritățile locale nu se pot implica în recuperarea banilor și nici măcar nu pot lansa o investigație oficială asupra întregii situații, deoarece criptomonedele nu sunt considerate un produs financiar din punct de vedere legal în această țară.

Citește și: