Elena Lasconi, primarul din România care trece la soluții smart pentru oamenii de rând: aplicația de mobil care face minuni

Elena Lasconi, primarul din România care trece la soluții smart pentru oamenii de rând: aplicația de mobil care face minuni

De la mijlocul acestei săptămâni, locuitorii din Câmpulung Muscel au acces la o aplicație de mobil care eficientizează semnificativ interacțiunea cu autoritățile locale pe marginea problemelor comune ale cetățenilor.

Dacă locuiești în Câmpulung Muscel, orașul condus de Elena Lasconi de la USR, te vei bucura să afli că, în cazul în care ai orice fel de problemă pe care ar putea-o rezolva primăria, autoritățile locale, poliția și nu numai, ai o aplicație pentru asta. Este vorba de E-Muscel.

”Mă mândresc cu faptul că oraşul nostru este primul din România în care am implementat această aplicaţie care funcţionează cu succes în Suedia, o ţară civilizată în care lucrurile funcţionează ca la carte, iar oamenii sunt trataţi cu respect”, a declarat primarul Elena Lasconi.

La ce ajută E-Muscel, aplicația pentru cetățenii din Câmpulung Muscel

„Fără birocraţie, timp pierdut la cozi, nervi şi disconfort. Începând de astăzi puteţi descărca pe telefon aplicaţia E-Muscel unde puteţi sesiza toate problemele din oraş. De exemplu, nu funcţionează o lampă de iluminat de pe domeniul public. Faceţi o poză, selectaţi locul, iar noi preluăm imediat cazul. Puteţi urmări cine a preluat lucrarea, în cât timp se rezolvă şi puteţi să primiţi pe mail fotografie cu lucrarea remediată”, explică Elena Lasconi.

Ideea pentru această aplicație i-a venit primarului din Câmpulung Muscel după ce a văzut-o implementată cu succes în Suedia. Deși este mândră de faptul că inițiativa s-a materializat cu succes, este reticentă că o va mai vedea în alte colțuri ale României. „De regulă, primarii în funcţie îşi fac planuri să fie realeşi. O asemenea aplicaţie e “periculoasă”, declanşează o avalanşă de probleme care necesită rezolvare rapidă. Aşa că, e mult mai simplă varianta clasică: hârtii, numere de înregistrare, termene de minim 30 de zile, audienţe la primar etc”, a adăugat Lasconi.

În ceea ce privește utilitatea aplicației E-Muscel, aceasta se va extinde semnificativ în următoarele luni. „Acoperă toate tipurile de probleme, probleme care ţin de ADP, Edilul, iluminat, Poliţia Locală iar în curând vrem să introducem şi Distrigaz, CEZ, Romtelecom, DIGI, etc. Practic, aplicaţia este un mega dispecerat care va prelua toate sesizările”, a explicat primarul.

Poți descărca aplicația E-Muscel de aici.

e-muscel

Citește și: