03 aug. 2021 | 09:30

Prima publicație de top ”închisă” de YouTube din cauza dezinformării: greșeala de neiertat

ACTUALITATE
Prima publicație de top ”închisă” de YouTube din cauza dezinformării: greșeala de neiertat

Google ia foarte în serios dezinformarea pe marginea pandemiei. Din acest motiv, știrile false sunt penalizate agresiv pe oricare dintre platformele gigantului din Mountain View, indiferent dacă vorbim de YouTube, Google News și nu numai.

S-ar putea să fie prima oară în istoria YouTube când gigantul în materie de streaming penalizează o publicație importantă, un titan din spectrul mass media. Este vorba de Sky News Australia. La această oră, pe canalul cu pricina, nu mai poate fi publicat niciun clip video nou pentru o săptămână, cu posibilitate de extindere a restricției dacă se vor mai face erori.

Greșeala pe care YouTube și Google nu o iartă

YouTube a suspendat dreptul Sky News Australia să publice conținut timp de o săptămână, după ce, a spus compania, a încălcat regulile cu privire la răspândirea de informații false privind Covid-19, relatează BBC.

Cum este tradiția la YouTube, în mod regretabil, oficialii serviciului deținut de Google nu au menționat în mod expre care sunt clipurile problematice. În schimb, a sintetizat întregul set de circumstanțe cu câteva cuvinte foarte agresive la adresa publicației din trustul Sky News. Mai precis, au insistat asupra faptului că nu permite pe YouTube materiale care ”pot dăuna lumii reale”.

Editorul online al Sky News Australia a comentat pe marginea subiectului și clasificat reacția YouTube ca o formă de cenzură, un atac tulburător asupra capacității de a gândi liber.

Ca referință, Sky News Australia este deținut de o subsidiară a News Corp a lui Rupert Murdoch și canalul său de YouTube are 1,85 de milioane de urmăritori. Având în vedere valorile de trafic din spate, interdicția primită îi va afecta într-o manieră semnificativă veniturile din Google. Postul a precizat că a găsit clipuri vechi care nu erau conforme cu politicile YouTube și că și-a luat angajamentul de a răspunde cu seriozitate așteptărilor editoriale și ale comunității.

Pentru că toate indiciile arată că ar fi vorba de dezinformare pe marginea pandemiei de coronavirus, Sky News a emis un comunicat prin care atrage atenția că niciunul dintre prezentatorii săi nu a negat vreodată existența Covid-19.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele