Prima mașină de la Google, dezvăluită oficial: ce are special și cine o produce, de fapt

Prima mașină de la Google, dezvăluită oficial: ce are special și cine o produce, de fapt

În timp ce speculațiile din ultimul an referitoare la un autoturism de la Apple au fost foarte numeroase, cei de la Google nu au spus nimic și au lansat o mașină împreună cu Fiat.

Nu mai puțin de trei autoturisme din familia Fiat 500 vor fi livrate sub brandul Google. Pe lângă Android Auto, acestea vor include numeroase elemente tehnologice de la Google. Din mai multe puncte de vedere, acestea vor fi mașinile inteligente ale gigantului din Mountain View. Punctual, este vorba de Fiat 500, crossover-ul 500X și 500L MPV.

Fiat 500 continuă să fie o familie foarte populară de autoturisme, dar parteneriatul cu Google are mari șanse să-i crească și mai mult vânzările. Pe lângă particularitățile tehnice incluse de gigantul american, seria de mașini promovată ca Fiat 500 Family Hey Google pare să fie prima care va avea branding exterior de la Google.

În primul rând, fiecare astfel de mașină va avea cea mai recentă versiune de Google Assistant, pentru a-ți facilita interacțiunea cu navigația și orice altceva îți dorești de la un asistent virtual. În plus, prin intermediul platformei My Fiat Action, vei putea să interacționezi cu mașina de la distanță folosindu-ți telefonul inteligent.

Mai mult decât atât, dacă ai în casă o boxă Google Nest Hub, îi poți adresa întrebări despre starea mașini, cu prefixul ”Hey Google, ask my Fiat…”. În acest fel, poți afla cât combustibil mai ai, care este presiunea din cauciucuri, dacă ți-ai închis sau nu mașina. Poți chiar și să aprinzi farurile sau să primești imediat notificări în caz de furt sau depășire a unei anumite viteze, dacă ți-ai lăsat copilul la volan, de exemplu.

bord masina google

Deși aceste ediții de Fiat 500 au fost realizate în colaborare cu Google și vei vedea brandingul companiei americane în fiecare colț al mașinii, autoturismele nu se vor comercializa în SUA, doar în zece țări din Europa, Italia, Marea Britanie, Spania, Franța, Germania, Austria, Elveția, Belgia, Olanda și Polonia la un preț care începe de la 18.700 de euro pentru Fiat 500 Hatchback și ajunge până la 25.000 de euro pentru modelul 500X cu 148 de cai putere. În pachetul de achiziție este inclus și un Google Nest Hub.

google fiat 500