Prima companie care își vaccinează toți angajații, fără excepție: 800.000 de oameni, pe listă

Prima companie care își vaccinează toți angajații, fără excepție: 800.000 de oameni, pe listă

La nivel global, vaccinarea împotriva noului coronavirus reprezintă un proces opțional, dar mai multe companii private vor opta pentru vaccinarea tuturor angajaților.

Amazon este al doilea cel mai mare angajator din Statele Unite ale Americii, cu peste 800.000 de angajați. Aceștia lucrează într-o serie stufoasă de domenii și, conform unei scrisori deschise adresate noii administrații americane, vor fi cu toții imunizați împotriva noului coronavirus prin vaccinare, direct la sediile companiei.

Documentul integral adresat noului președinte Joe Biden îl găsești la această adresă. Tot acolo, oficialii companiei conduse de Jeff Bezos au promis că-l vor ajuta pe liderul de la Casa Albă să-și materializeze planul ambițios de a vaccina 100 de milioane de americani în primele sale 100 de zile de mandat.

Amazon este dispusă să-și pună la dispoziția administrației prezidențiale întregul aparat logistic și tehnologic pentru ca lucrurile să meargă ca unse în SUA. ”În plus, suntem pregătiți să ne oferim toate abilitățile operaționale, din domeniul informației și comunicațiilor, împreună cu expertiza pentru a asistat efortul de vaccinare al administrației. Amploarea noastră ne permite să avem un impact semnificativ imediat în lupta împotriva Covid-19 și suntem gata să vă ajutăm în acest efort.”, se arată în documentul adresat noului lider de la Washington.

Din momentul în care vaccinurile vor fi disponibile, Amazon este gata să administreze cele aproximativ 800.000 de vaccinuri oamenilor din companie. În acest scop, a încheiat un parteneriat cu un furnizor terț de servicii medicale. Dacă inițiativa se va materializa în curând, va facilita cu aproape 1% materializarea proiectului lui Biden de a vaccina 100 de milioane de oameni.

Din păcate, la ora actuală, marea problemă ține de disponibilitatea vaccinului. Atât creațiile Pfizer, cât și Moderna, sunt disponibile în stocuri limitate. Conform celor mai recente statistici, în jurul lumii, aproximativ 54,3 milioane de doze au fost deja administrate, dintre care 17,2 milioane au ajuns la americani. Pe marginea acestui subiect, cei de la Bloomberg au un raport în timp real.

Citește și: