Încurajarea Bitcoin, de unde nu te aștepți: așa îți dai seama că nu mai are moarte

Încurajarea Bitcoin, de unde nu te aștepți: așa îți dai seama că nu mai are moarte

Sunt multe motive pentru care a devenit evident că nu mai pleacă nicăieri criptomonedele, dar cea mai recentă încurajare în acest sens a venit de la o importantă instituție bancară.

Paypal reprezintă una dintre cele mai vechi soluții de plată din spațiul online, un fel de precursor pentru Revolut. În același timp, până de curând, oficialii Paypal s-au ferit de criptomonede. Lucrurile se pare însă că s-au schimbat, peste noapte. Partea interesantă este că astfel de gesturi sporesc și mai mult încrederea în Bitcoin și, implicit, în celelalte monede virtuale.

Ce se întâmplă cu Bitcoin, după anunțul Paypal

După câteva luni de cădere, Bitcoin a ajuns din nou să se tranzacționeze cu 50.000 de dolari. Motivul din spate a avut legătură cu anunțul Paypal Holdings. De acum înainte, popularul serviciu online va permite clienților din Marea Britanie să cumpere, să vândă și să dețină în cont Bitcoin și alte criptomonede. Schimbarea intră în vigoare în această săptămână.

Înainte, tranzacțiile cu Bitcoin erau facilitate doar în Statele Unite ale Americii de către Paypal. Gestul de acum marchează extinderea internațională a suportului pentru criptomonede. În plus, va inspira oamenii să adopte la scară largă o nouă clasă de active, cea din domeniul crypto.

Pentru context, cu peste 403 milioane de conturi active la nivel global, compania din San Jose, California, este una dintre cele mai mari companii financiare care oferă consumatorilor acces la criptomonede. PayPal a lansat cumpărarea și vânzarea criptomonede în SUA la începutul acestui an, permițând ulterior clienților să își folosească monedele digitale pentru a face cumpărături de la milioane de comercianți din rețeaua sa.

”Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile de reglementare din Marea Britanie și din întreaga lume, să oferim sprijinul nostru și să contribuim în mod semnificativ la modelarea rolului pe care îl vor avea monedele digitale în viitorul finanțelor și comerțului global „, a declarat într-un comunicat Jose Fernandez da Ponte, vicepreședinte și director general pentru blockchain, cripto și monede digitale la PayPal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: