Povestea incredibilă a omului care și-a dedicat 12 ani din viață pentru a realiza această fotografie

Povestea incredibilă a omului care și-a dedicat 12 ani din viață pentru a realiza această fotografie

Ți-ai dedicat ultimii 12 ani din viață unui singur proiect? Unui proiect nebunesc, în care să pui toată pasiunea, priceperea, căruia să îi dedici timpul și energia ta? Probabil că da. Și vei spune că ai făcut asta cu un proiect legat de locul tău de muncă. Ei bine, există o persoană care a făcut aceste sacrificii pentru … o fotografie. Dar nu orice fotografie.

Fotograful JP Metsavainio și-a petrecut 12 ani din viață pentru a imortaliza splendoara Caii Lactee.

Metsavainio a început să surprindă caracteristici specifice ale Căii Lactee cu echipamentele sale de cameră high-end și accesoriile pentru astronomie. Aceste imagini sunt opere de artă în sine, dar imaginea compozită pe care a reprodus-o cu imaginile unificate este cu adevarat spectaculoasă.

Fotograful a trebuit să colecteze 234 de fotografii enorme pentru a compune produsul final.

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat, la fel și dispozitivele folosite de fotograf. Difrerențele, insă, nu există

Lucrând la proiect pe o perioadă de 12 ani, Metsavainio și-a modernizat echipamentul pe parcurs, dar imaginea finală pare foarte uniformă și nu există o diferență vizibilă între imaginile pe care le-a filmat în urmă cu 12 ani și cele pe care le-a capturat mai recent, deși sunt obținute cu aparate de tehnologii diferite.

„A fost nevoie de aproape doisprezece ani pentru a finaliza această imagine cu mozaic”, a spus Metsavainio pe site-ul său oficial .

„Motivul pentru o perioadă lungă de timp se datorează dimensiunii mozaicului și faptului că imaginea este foarte profundă. Un alt motiv este că am capturat majoritatea cadrelor mozaicului ca și compoziții individuale și le-am publicat că opere de artă independente”, a explicat fotograful.

Prin urmare, vorbim despre o opera de artă remarcabilă, ca ansamblu, dar și la nivel individual, al sutelor de elemente foto care o compun.

Astrofotografia pare cu siguranță un hobby distractiv, iar oamenii ca Metsavainio chiar duc lucrurile la nivelul următor cu proiecte de acest gen.

Poate că a durat mai bine de un deceniu până la finalizare, dar ne oferă, de asemenea, o vedere asupra Căii Lactee așa cum nu am mai văzut-o până acum și asta merită cu siguranță tot efortul depus de-a lungul celor 12 ani.

Poți verifica aici o versiune redusă a panoramei.

Citește și: