Poate fi mașina perfectă pentru București: are trei roți, e electrică și foarte rapidă. Când ajunge pe străzi

Poate fi mașina perfectă pentru București: are trei roți, e electrică și foarte rapidă. Când ajunge pe străzi

Dacă vrei să cumperi o mașină electrică cu trei roți care poate merge de la zero la 96 de kilometri la oră în 1,8 secunde, atunci, Daymak are vehiculul electric potrivit pentru tine.

Compania finanțează în același timp Spiritus, un vehicul electric cu două locuri care aparent „merge ca un go-kart”, conform site-ului oficial. Speră să ajungă la 50.000 de precomenzi pentru vehicul, care are panouri solare pentru încărcarea prin degajare și un sistem de regenerare, precum și încărcătorul wireless Daymak.

Dacă dai 100 de dolari, îți va garanta o precomandă și îți va garanta, de asemenea, un preț mai mic atunci când vehiculul electric va fi pus în vânzare. Este posibil să ai nevoie de asta dacă optezi pentru modelul Ultimate. Începe de la 149.000 de dolari și are o autonomie de 480 de kilometri.

Conform Daymak, va fi cea mai rapidă mașină cu trei roți din lume. Versiunea Deluxe are o autonomie mai modestă de 300 de kilometri și începe de la 19.995 de dolari.

În ceea ce privește designul, se pare că Bruce Wayne a conceput împreună un Batmobile și un Batcycle. Campania de crowdfunding este programată să se încheie pe 23 iulie. Producția ar trebui să înceapă în 2023.

Spiritus este unul dintre cele șase vehicule din seria Avvenire de la Daymak. Printre ele se numără Terra, o bicicletă electrică concepută pentru utilizare pe teren, dar și în afara terenului și Skyrider, pe care compania o descrie ca „un vehicul electric de înaltă performanță capabil să zboare”.

Acest startup spune că poate să încarce o mașină electrică în mai puțin de zece minute

Un startup din San Francisco, Ample, a lansat o rețea de încărcare a mașinilor electrice. Această rețea e capabilă să încarce complet o mașină electrică în mai puțin de zece minute.

Ample a luat amploare datorită unui parteneriat cu Uber. În prezent, este responsabil cu încărcarea flotei de mașini a aplicației de călătorie din San Francisco, relatează Business Insider. Și acum, aparent, vrea să revoluționeze infrastructura vehiculelor electrice.

Mai degrabă decât încărcarea bateriilor existente, starup-ul pariază pe tehnologii de schimbare a bateriei, un sistem asemănat cu „blocuri Lego” de către CEO-ul Khaled Hassounah.

Citește și: