Acest startup spune că poate să încarce o mașină electrică în mai puțin de zece minute. Cum e posibil acest lucru

Acest startup spune că poate să încarce o mașină electrică în mai puțin de zece minute. Cum e posibil acest lucru

Un startup din San Francisco, Ample, a lansat o rețea de încărcare a mașinilor electrice. Această rețea e capabilă să încarce complet o mașină electrică în mai puțin de zece minute.

Ample a luat amploare datorită unui parteneriat cu Uber. În prezent, este responsabil cu încărcarea flotei de mașini a aplicației de călătorie din San Francisco, relatează Business Insider. Și acum, aparent, vrea să revoluționeze infrastructura vehiculelor electrice.

Mai degrabă decât încărcarea bateriilor existente, starup-ul pariază pe tehnologii de schimbare a bateriei, un sistem asemănat cu „blocuri Lego” de către CEO-ul Khaled Hassounah.

Conceptul companiei este complet modular. Acest lucru înseamnă că vehiculele mai mari pot monta mai multe module de baterie, în timp ce vehiculele mai mici trebuie să schimbe doar mai puține. De asemenea, sistemul este complet autonom, clienții interacționând doar cu o aplicație pentru smartphone.

Acest startup vrea să revoluționeze infrastructura vehiculelor electrice

Scopul general este de a elimina ezitarea consumatorilor cauzată de gama limitată de vehicule electrice aflate în prezent pe piață. Ample încearcă, de asemenea, să facă mașinile electrice mai accesibile.

„Mașinile electrice nu ar trebui să fie subvenționate de guvern sau să aibă un cost personal uriaș”, a declarat președintele Ample John de Souza pentru BI. „Trebuie să fie mai convenabil decât gazul, ca oamenii să facă această schimbare sustenabilă”.

Până în prezent, compania a construit doar două stații în San Francisco, dar intenționează să instaleze încă câteva în alte mari orașe californiene.

Este o mișcare interesantă, având în vedere că majoritatea producătorilor de vehicule electrice au decis să atașeze permanent bateriile la gama lor de vehicule și să construiască o infrastructură de încărcare a mașinilor.

Nu este clar dacă acest lucru ar face ca majoritatea mașinilor electrice de pe drumuri din ziua de astăzi, inclusiv Teslas, să fie incompatibile cu infrastructura Ample. Pentru a-și realiza pe deplin potențialul, Ample mai are multe de dovedit. Este o idee convingătoare despre care vom mai auzi cu siguranță.

Citește și: