Poate cea mai fițoasă bicicletă electrică: iată de ce Civilized Cycles îți aduce aminte de Vespa

Poate cea mai fițoasă bicicletă electrică: iată de ce Civilized Cycles îți aduce aminte de Vespa

Într-un oraș aglomerat și poluat ți-ai dori să te deplasezi cu ceva de mici dimensiuni. O bicicletă eletrică precum cea lansată de Civilized Cycles e tot ce-ți tebuie.

Moda transportului alternativ cu mijloace electrice, preferabil de mici dimensiuni, s-a impus extrem de bine în orașele aglomerate, sufocate de trafic. O bicicletă electrică poate fi cea mai bună alternativă. Se folosesc de ea curierii, cei care vor să și respire aer curat, dar și angajații diverselor corporații.

Cei de la Civilized Cycles au venit cu un model nou – Model 1, care îți aduce aminte de celebrul scuter Vespa. Ai, însă, răbdare să afli și prețul.

Model 1 de la Civilized Cycles îți aduce aminte de Vespa

Model 1, al celor de la Civilized Cycles, a fost conceput și creat chiar de fondatorul Zachary Schiefflin. Arată mai mult ca o Vespa decât o bicicletă electronică tradițională, dar nu-i nimic ieșit din comun. Mai ales că asemănarea nu e întâmplătoare.

Schieffelin și soția sa au deschis primul magazin Vespa în New York cu aproximativ 20 de ani în urmă, înainte de a scoate pe piață motocicletele electrice Zero și până la împlinirea visului de a veni cu propria bicicletă electrică. Rezultatul este o bicicletă electronică neobișnuit de elegantă, prima a companiei.

Și poate fi chiar mai mult de atât.

Model 1 vine cu o suspensie automată care te ajută enorm la drumurile accidentate.

Chiar dacă are o greutate de 90 de kilograme, un motor cu cadru mediu conectat la o transmisie cu cinci trepte și o baterie montată lângă roata din spate, Model 1 poate atinge viteze maxime de aproape 50 de kilometri pe oră.

Bicicleta oferă două metode de a atinge aceste viteze: un sistem de asistare la pedală care răspunde la fiecare cursă cu putere suplimentară și o clapetă de accelerație încorporată în ghidonul din dreapta pentru o deplasare adevărată, asemănătoare cu cea a Vespa.

Autonomia nu e, însă, spectaculoasă. Cu o singură încarcare, ai putea merge doar 30 de kilometri. Vestea bună e că poți detașa bateria și o poți încărca oriunde dorești – dacă te oprești, spre exemplu, la o cafenea, poți face asta.

Îți spuneam și de preț: ei bine, Model 1 costă undeva la 5.500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: