Cum ai putea plăti direct în Bitcoin la magazin sau supermarket

Cum ai putea plăti direct în Bitcoin la magazin sau supermarket

Bitcoin e cea mai cunoscută monedă virtuală și se vorbește mult despre aceasta în ultima perioadă datorită creșterii fără precedent.

Sunt mulți care cred că monedele virtuale sunt banii viitorului. Există, de asemenea, și criticii care insistă că totul s-ar putea să fie doar o bulă speculativă. Adevărul nu poate fi aflat acum pentru că, așa cum spune o vorbă, nu-ți poți da seama dacă totul e o bulă decât în momentul în care ea se sparge.

Profitând de frenezia creată în jurul Bitcoin și al altor criptomonede, o firmă IT s-a gândit să vină cu o soluție pentru cei care au investit în așa ceva. Așa a apărut serviciul de plată cu criptomonede ca Bitcoin (BTC), BitcoinCash (BCH), Ethereum (ETH), GoCrypto (GOC), Tezos (TEZ), Litecoin (LTC) sau Viberate(VIB) direct la casa de marcat.

Plata cu Bitcoin, direct la magazin

Serviciul e lansat de compania Magister, în cooperare cu procesatorul de plăți GoCrypto. Procesatorul facilitează tranzacțiile cu criptomonedele: Bitcoin(BTC), BitcoinCash(BCH), Ethereum(ETH), GoCrypto(GOC), Tezos(TEZ), Litecoin(LTC), Viberate(VIB), în timp real, direct la casa de marcat, prin intermediul unei aplicații instalate petelefonul mobil al clienților, de tip cripto-portofel virtual.

Portofelele acceptate sunt: Elly Wallet și Bitcoin.com Wallet.

În magazinele existente, aplicația SmartCash POS este  conectată cu principalii procesatori de plăți online, suportând tranzacții cu cardul, portofele virtuale clasice și portofele pentru criptomonede. Începând cu versiunea SmartCash RMS 2021, platforma software de la Magister este compatibilă cu toate tehnologiile de plată electronice  existente și, deopotrivă, cu monedele viitorului.

Percepția consumatorilor, pandemia și tendințele globale au propulsat utilizarea pe scară largă a serviciilor bancare digitale securizate, iar retailerii au nevoie de o abordare omni-cash pentru a-și atrage și fideliza clientela, mai spun reprezentanţii companiei.

„Această nouă tehnologie duce lumea plăților digitale la un nou nivel, în care cumpărătorii vor putea utiliza diverse metode de plată rapide, iar comercianții vor beneficia de un proces de vânzare rapid, simplu și securizat, indiferent cum alege clientul să plătească. Folosirea criptomonedelor direct la casa de marcat transformă acest tip de monedă în numerarul viitorului”, afirmă Dor Bujor Pădureanu, CEO-ul companiei Magister Software.

Nu trebuie scăpat din vedere faptul că volatilitatea e extrem de mare în piața criptomonedelor. Luni, spre exemplu, Bitcoin și alte monede virtuale au scăzut, ceea ce a șters aproximativ 200 de miliarde de dolari din valoarea totală a criptomonedelor. Bitcoin, de exemplu, a căzut de la 42.000 de dolari – maximul atins weekendul trecut la 34.000 de dolari.

Citește și: