Piața muncii se schimbă: iată cum îți crești șansele de angajare, în plină digitalizare

Piața muncii se schimbă: iată cum îți crești șansele de angajare, în plină digitalizare

În plină dezvoltare a tehnologiei, piața muncii se schimbă și apar joburi care necesită noi abilități și calificări pentru personal. În această evoluție, e posibil ca milioane de oameni să rămână în urmă cu adaptarea la cele mai noi tendințe digitale. Acești oameni riscă să rămână, astfel, fără un job în viitorul apropiat. Din fericire, există soluții.

IBM tocmai a anunțat că, în baza unor parteneriate, va susține 30 de milioane de oameni de toate vârstele în a-și îmbunătăți competențele necesare pentru locurile de muncă ale viitorului.

Este vorba, mai exact, de 170 de parteneriate, inclusiv în România.

Iată cum îți crești șansele de angajare pe piața muncii din viitor

„Talentul este pretutindeni; dar oportunitățile de formare nu sunt”, a declarat Arvind Krishna, Președinte și CEO IBM.

„Acesta este motivul pentru care trebuie să luăm măsuri importante și îndrăznețe pentru a extinde accesul la competențele digitale și la oportunitățile de angajare, astfel încât mai mulți oameni – indiferent de experiența lor – să poată profita de economia digitală. Astăzi, IBM se angajează să ofere noi competențe pentru 30 de milioane de oameni până în 2030. Acest lucru va ajuta la democratizarea oportunităților, va reduce decalajul competențelor și va oferi noilor generații de lucrători instrumentele de care au nevoie pentru a-și construi un viitor mai bun pentru ei și pentru societate”, a mai declarat Președinte și CEO IBM.

Portofoliul educațional IBM este unic datorită ofertei diverse și adaptabile. De la școli fizice pentru adolescenți și stagii de ucenicie, până la mentorat de-a lungul carierei și la programe online gratuite și personalizabile, IBM își demonstrează înțelegerea că o abordare unică pentru toți, pur și simplu nu funcționează în educație. Acestea pot varia de la un program educațional tehnic pentru adolescenții din școlile și universitățile publice extinzându-se până la stagii și mentorat plătit. Programele de educație și competențe ale companiei combină mentoratul oferit de IBM alături de cursanți și oferă programe gratuite online personalizabile pentru profesioniștii aspiranți.

Planul IBM de a educa 30 de milioane de oameni se bazează pe portofoliul său larg de programe și include colaborări cu autorități guvernamentale cheie (inclusiv agenții de ocupare a forței de muncă), universități, ONG-uri (în special cu cele care se concentrează pe tinerii defavorizați, femei, veterani militari, printre alții) și companii private din întreaga lume care vor extinde și deschide noi oportunități pentru comunitățile subreprezentate și dezavantajate din punct de vedere istoric.

Citește și: