Piața economică reacționează la inaugurarea lui Joe Biden: ce s-a întâmplat la bursă

Piața economică reacționează la inaugurarea lui Joe Biden: ce s-a întâmplat la bursă

După o perioadă de stres, tensiuni și conflict în SUA, inaugurarea lui Joe Biden ar trebui să aducă un pic de liniște și pace în cele mai importante sectoare economice.

Joe Biden a devenit în mod oficial președintele Statele Unite ale Americii cu câteva ore în urmă, dar preluarea funcției deja a avut consecințe la nivel global, mai ales pe partea economică. Liderul democrat și-a anunțat de ceva timp planul pentru prima parte a mandatului său, iar perspectivele sunt optimiste pentru o mare parte a americanilor, mai ales cei care activează în sectorul de business.

În consecință, nu ar trebui să vină ca o surpriză reacția imediată de pe bursa de la bursa din New York. Wall Street a atins noi maxime miercuri la închidere, după o sesiune marcată de începutul oficial al mandatului lui Joe Biden în calitate de președinte al Statelor Unite, potrivit AFP. Dow Jones a crescut cu 0,83%.

Discutăm, practic, de o veste bună pentru investitori. Dow Jones a crescut cu 0,83% până la 31.188,38 puncte. Nasdaq, determinat în special de creșterea stocului Netflix, a urcat cu 1,97% până la 13.457,25 puncte. S&P 500 s-a apreciat cu 1,39% până la 3.851,85 puncte.

Valorile de mai sus reprezintă recorduri importante pentru cei trei indici majori de performanță ai acțiunilor. Recordurile anterioare au fost stabilite pe 8 ianuarie 2021.

O mare parte din optimismul pieței se bazează pe planul lui Joe Biden de a combate pandemia și de a micșora impactul economic al crizei sanitare. Noul președinte a anunțat în mai multe rânduri că vrea să vaccineze 100 de milioane de americani în primele sale 100 de zile ca președinte. În plus, în cadrul unui proiect ambițios de stimulare fiscală anunțat deja, Biden vrea să elibereze în piață nu mai puțin de 1,9 trilioane de dolari pentru a face față impactului pandemiei de coronavirus.

Aceste măsuri, care ar trebui să stimuleze consumul și investițiile, sunt privite favorabil de cercurile financiare, iar urmările nu au întârziat să apară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: