Pentru prima oară, Google Maps te ajută să vezi pe unde mergi, în mod autentic: ce s-a schimbat

Pentru prima oară, Google Maps te ajută să vezi pe unde mergi, în mod autentic: ce s-a schimbat

Printr-o schimbare neașteptată introdusă de gigantul din Mountain View, compania americană a decis să-și combine două dintre serviciile companiei într-o variantă mai utilă de Google Maps.

Până acum, în momentul în care foloseai Google Maps pentru navigație, aplicația îți afișa poziția ta pe o hartă tradițională. Te ajuta să te orientezi în spațiu prin săgetuțe, dar nu dacă nu cunoșteai zona în care trebuie să ajungi, nu ai fi putut să-ți dai seama cu precizie elvețiană dacă ”ești bine”.

Pentru a remedia această problemă, Google a optat pentru introducerea într-o nouă versiune de Google Maps a posibilității de a-ți împărții ecranul aplicației în două. După cum se poate vedea și în imaginea de mai jos, pe jumătate de ecran poți avea harta tradițională din Google Maps, în timp ce în partea cealaltă vei vedea conținutul disponibil în Google Street View pentru acea regiune.

Cum era și de așteptat, funcția nu este disponibilă implicit, dar o poți activa cu ușurință. Dacă tragi acul de siguranță din dreapta jos pe hartă, se activează automat împărțirea ecranului pe jumătate, iar conținutul foto din Street View ajunge să-ți completeze harta. Opțiunea funcționează la fel de bine cu telefonul pe verticală sau orizontală. Printr-un buton intitulat sugestiv Expand, poți în continuare să extinzi pe întregul ecran harta clasică sau imaginile din Street View.

Noua funcție pare să fi fost incorporată in-app odată cu versiunea 10.59.1 de Google Maps, deși nu este disponibil încă pentru toată lumea. S-ar putea totuși să fie nevoie să mai treacă prin câteva teste, înainte să funcționeze global.

În practică, nu este o funcție revoluționară și nici nu este neapărat clar dacă va fi folosită de foarte mulți oameni. Chiar și așa, dacă vrei să înțelegi mai ușor unde ești sau către ce te îndrepți, te va ajuta mult. Ideea de împărțire a ecranului a fost introdusă inițiat în versiunea web de Google Maps.  google maps update

Citește și: