20 ian. 2021 | 10:14

Google Maps lansează funcția de care chiar aveai nevoie: orașele în care e disponibilă deja

ACTUALITATE
Google Maps lansează funcția de care chiar aveai nevoie: orașele în care e disponibilă deja

Deși Google Maps e o aplicație utilă atât în ceea ce privește traficul, dar și să te orientezi în spațiu mai bine, are unele mici impedimente.

Unul dintre micile impedimente când folosești Google Maps într-un oraș sau țară nouă, pe care n-o cunoști, ar fi lipsa detaliilor de treceri de pietoni pentru direcțiile de mers pe jos.

Aplicația ți-ar putea spune că durează douăzeci de minute pentru a merge dintr-un punct în altul, dar, în mod real, ar putea fi mult mai mult decât atât. Acest lucru s-ar putea întâmpla când ții cont de treceri de pietoni, mai ales dacă acestea nu sunt exact pe drumul tău, dar necesită un mic ocol.

Detalii ale străzilor în Google Maps

Google începe acum să remedieze acest lucru prin lansarea detaliilor străzii foarte exacte. Acest lucru se întâmplă acum în patru orașe mari, iar detaliil includ trecerile de pietoni, insulele pietonale și multe altele.

Schimbarea a fost anunțată anul trecut în august. Acum, se pare că funcția lansată ajunge la mai mulți utilizatori, chiar dacă tot nu este disponibilă pentru toți. Știm, de asemenea, cele patru orașe în care vor fi disponibile aceste detalii: Londra, Marea Britanie (centrul Londrei), New York, SUA, San Francisco, SUA și Tokyo, Japonia (centrul Tokyo).

Pentru a verifica acest lucru, în caz că vizitezi unul dintre aceste orașe, dă-I pe Google Maps și da-i zoom suficient de mult pentru a ajunge la nivelul străzii. Odată ajuns acolo și dacă funcția este activă pentru tine, vei observa câteva îmbunătățiri.

Astfel, lățimile drumului, colțurile străzilor și chiar și vegetația de pe marginea drumului vor fi descrise cu exactitate. Trecerile de pietoni și insulele pietonale vor fi semnalate de asemenea, astfel încât să știi exact unde să traversezi strada.

Mai jos sunt câteva capturi de ecran comparative, din cele patru orașe, pentru a-ți arăta la ce te poți aștepta.

Aceste detalii la nivel de stradă se desfășoară ca o actualizare la nivel de server, indiferent de versiunea aplicației Maps și de starea beta. Chiar și pe același dispozitiv, este posibil să observi că acestea apar atunci când ești conectat cu un cont, dar revii când treci la altul.

Tokyo

Intersecția înainte și acum cu trecere de pietoni.

Londra

Drumurile și parcul din Londra înainte și acum cu trotuare, insule pietonale și vegetație pe marginea drumului.

New York

Central Park înainte și acum cu căile de acces mai realiste (verde închis) și scările (gri).

San Francisco

Intersecție majoră din San Francisco înainte și acum cu lățimea și curbele exacte ale drumurilor, trecerile de pietoni, insulele pietonale.