25 ian. 2021 | 12:39

Pariul de 10 miliarde de dolari al Samsung: investiția care duce compania în altă ligă

ACTUALITATE
Pariul de 10 miliarde de dolari al Samsung: investiția care duce compania în altă ligă

Samsung se pregătește să investească nu mai puțin de 10 miliarde de dolari. Sud-coreenii caută să fie și mai puternici.

Samsung e unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile, dar compania caută să se dezvolte și-n alte zone. Acum, vrea să investească nu mai puțin de 10 miliarde de dolari într-o fabrică de procesoare din Texas. Dacă investiția se va dovedi eficientă, atunci compania intră într-o altă ligă.

În primul rând, va concura cu compania Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., va deveni rival al acesteia. Iar pentru business-ul cu telefoane și nu numai se poate dovedi un boost impresionant.

Pariul de 10 miliarde de dolari al Samsung

La fabrica din Texas, Samsung ar vrea să facă microprocesoare, pentru a aduna mai mulți clienți pe această zonă, dar și pentru a nu mai depinde de alții când vine vorba de aceste componente. Dacă sud-coreenii vor considera ca acest plan trebuie pus în aplicare, deoarece discuțiile sunt preliminare, atunci construcția fabricii va începe chiar în 2021.

Dacă lucrurile merg bine, atunci producția propriu-zisă va începe în 2023. Uzina care va fi construită lângă orașul Austin va putea construi procesoare avansate și pe tehnologia de 3 nanometri.

Faptul că Samsung a decis să aleagă teritoriu american pentru această investiție nu e întâmplător. Compania speră să obțină și subvenții importante de la autorități și vrea să profite de climatul acesta în care SUA încearcă să readucă pe teritoriul său cât mai multe companii care produc tehnologie avansată. Americanii caută să ia fața Chinei și, din acest punct de vedere, au nevoie să găzduiască investiții mari de la nume consacrate.

Iar Samsung e, de departe, un nume care contează la nivel mondial.

De altfel, sudul teritoriului american a tot atras investiții și continuă să o facă. Compania Taiwan Semiconductor Manufacturing Co va investi 12 miliarde dolari într-o uzină care va produce din 2024 procesoare în Arizona. TSMC va investi anul acesta în total 28 miliarde dolari în producție. Iar Samsung vrea să fie tot acolo și să concureze direct cu compania din Taiwan.