Până și Marea Britanie are o problemă cu AstraZeneca: soluția la care se gândesc autoritățile

Până și Marea Britanie are o problemă cu AstraZeneca: soluția la care se gândesc autoritățile

Soluția de imunizare de la AstraZeneca nu pare să reușească să iasă de sub conul de umbră în care a intrat în urmă cu câteva săptămâni. Marea Britanie este cea mai nouă țară care se gândește să introducă restricții legate de procesul de vaccinare.

După ce campania de vaccinare cu AstraZeneca / Oxford a fost reluată în urmă cu câteva săptămâni, la recomandarea autorităților de la Bruxelles, Germania a hotărât din nou să limiteze utilizarea vaccinului doar la cei peste o anumită vârstă. Ca urmare, la această oră, doar persoanele peste 60 de ani pot primi acest vaccin.

Acum, a venit rândul britanicilor să cocheteze cu un mecanism pentru restricționa vaccinarea cu AstraZeneca. Autoritatea britanică de reglementare din domeniul sănătății are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului Oxford / AstraZeneca la persoanele mai tinere, din cauza îngrijorărilor legate de cazurile foarte rare de apariţie a cheagurilor de sânge, a informat luni Channel 4 News, potrivit Reuters.

„Două surse importante au declarat acestui program că, deși datele sunt încă neclare, există tot mai multe argumente pentru a justifica imunizarea persoanelor mai tinere – cel puțin sub 30 de ani – cu un vaccin diferit”, a transmis postul de televiziune britanic.

La scurt timp după ce informația cu pricina a ajuns în spațiul public, MHRA, autoritatea responsabilă de vaccinarea în Regatul Unit, a venit cu precizări suplimentare. A ținut să menționeze că, deși informația de mai sus nu este eronată, nu a fost luată încă o decizie.

În trecut, atitudinea MHRA pe marginea subiectului a fost că beneficiile vaccinului pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19 depășește cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.

”Analiza noastră amănunțită și detaliată a rapoartelor privind aceste foarte rare și specifice cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca este în derulare”, a declarat directorul executiv al Agenției de Reglementare, June Raine. ”Nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la vreo acțiune de reglementare”, a concluzionat oficialul.

Citește și: