Orașul în care mașinile fără șofer ale Google au ajuns să fie atacate cu ouă

Orașul în care mașinile fără șofer ale Google au ajuns să fie atacate cu ouă

În Phoenix Arizona și în împrejurimi, vehiculele autonome ale lui Waymo încă nu sunt tocmai populare. Atât de nepopulare, încât oamenii aruncă cu ouă în ele.

Dezvoltatorul de vehicule autonome (AV), deținut de compania-mamă Google Alphabet, folosește regiunea Phoenix ca teren de testare de ani de zile. Astfel, minivanurile cu conducere automată au determinat oamenii să arunce cu ouă în ele, să se manifeste prin țipete și prin acțiuni violente, conform Phoenix New Times.

Vehiculele autonome nu sunt agreate de toți oamenii

Oamenii probabil acționează în acest mod pentru a înăbuși o eventuală viitoare răscoală robotică.

Phoenix New Times enumeră mai multe relatări despre violența anti vehicule electrice, inclusiv un individ care circula într-o mașină neagră și care arunca cu ouă în mai multe vehicule ale lui Waymo. O altă persoană a aruncat un con de înghețată prin fereastra deschisă a unei camionete Waymo. Un altul a alergat spre o camionetă ca să țipe la șofer și să spargă oglinda camionetei, dar și multe alte acte de violență.

Aceste sentimente anti-robot ale oamenilor nu sunt noi și nici nu sunt neapărat incidente izolate. Oamenilor le e frică de cum ar putea arăta un viitor controlat de roboți și vehicule autonome și ce impact ar avea acestea asupra noastră.

Țara care pune pe străzi taxiurile fără șofer ca pasagerii să trăiască un pic într-un film SF

Și totuși, companiile care produc vehicule autonome nu se lasă intimidate. După o mulțime de teste, acum este posibil să vezi taxiuri fără șofer, pe străzile din China. AutoX, o companie de software, a devenit prima din țară care oferă curse publice în taxiurile autonome fără șoferi.

Va trebui să te înscrii pentru un program pilot în Shenzhen și să utilizezi credite de membru, dar după aceea poți să urci într-un Chrysler Pacifica modificat pentru a călători în oraș fără a vedea o altă ființă umană în mașină.

La fel ca în aplicația Waymo One, există ajutor dacă ai nevoie. Poți vorbi cu reprezentanții asistenței pentru clienți dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor.

Citește și: