Orașul cu taxiuri fără șofer: scenariul SF e pe cale să devină real după această decizie

Orașul cu taxiuri fără șofer: scenariul SF e pe cale să devină real după această decizie

Baidu, gigantul chinez de căutare pe internet, revoluționează mobilitatea urbană. A anunțat Apollo Go Robotaxi, serviciul său de taxi cu conducere autonomă, pentru publicul din Beijing. Devine astfel prima companie care transportă pasageri în vehicule fără șoferi, din capitala Chinei.

Înainte de a primi permisiunea, compania a trebuit să efectueze zeci de mii de kilometri de testare, cu șoferi de siguranță în mașinile autonome, pentru a se asigura că nu vor exista probleme.

Pasagerilor încă li se pune la dispoziție serviciul gratuit, prin intermediul aplicațiilor Baidu Maps sau Apollo Go fără rezervare prealabilă.

Curse gratuite cu taxiuri fără șoferi

Compania a înființat aproape 100 de stații în zone rezidențiale și de afaceri din zona Yizhuang, districtele Haidian și Shunyi din Beijing. Pasagerii care apelează la mașinile fără șofer beneficiază de o călătorie gratuită, însă în limita a 130 de kilometri.

Cu o flotă de 40 de vehicule, serviciul acoperă cea mai mare suprafață totală și cea mai lungă rețea rutieră de aproximativ 700 de kilometri pentru o zonă de testare a conducerii autonome din China.

Mișcarea a avut loc după ce gigantul tehnologic din Beijing și-a deschis serviciul robotaxi către public în Cangzhou, provincia Hebei, în august, extinzând acoperirea robotaxi în zona centrală a unui oraș pentru prima dată în China.

Robin Li, președinte și CEO al Baidu, susține că se așteaptă ca industria șofatului autonom să capete proporții foarte mari în următorii cinci ani și să cuprindă tot mai multe domenii de activitate.

„Conducerea autonomă este cu siguranță direcția viitoare de dezvoltare a industriei auto. Nu numai că rezolvă problemele de siguranță a traficului, ci și îmbunătățește foarte mult eficiența transportului, aduce beneficii economice și eliberează oamenii de conducerea repetată”, a declarat Jiang Zheng, un expert chinez în domeniul rutier.

Capitala chineză pregătește o revoluție a mobilității urbane, având totodată și infrastructura rutieră necesară explorării unor domenii atât de inovatoare. Mai mult decât atât, Beijingul a emis cele mai stricte cerințe de siguranță pentru testele de conducere autonomă, pentru a asigura siguranța și fiabilitatea industriei.

„China preia conducerea în sectorul conducerii autonome din întreaga lume”, a declarat Li Zhenyu, vicepreședinte corporativ al Baidu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: