Opțiunea secretă de la WhatsApp: schimbă radical ce faci cu aplicația

Opțiunea secretă de la WhatsApp: schimbă radical ce faci cu aplicația

Facebook ar fi restabilit serviciul de transfer de bani prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp din Brazilia, după o suspendare de aproape un an de către banca centrală, din cauza concurenței și a confidențialității.

Conform Reuters, serviciul a început să funcționeze marți, 4 mai, pentru plăți între utilizatori individuali, după aprobarea autorităților locale.

Transferurile cu comercianții, despre care se spune că sunt un serviciu cu plată, sunt încă în așteptarea aprobării și lansarea lor este așteptată mai târziu în acest an.

Funcția de plăți va fi lansată treptat, începând cu un număr limitat de utilizatori care vor putea invita mai mulți oameni, a declarat pentru Reuters COO al WhatsApp, Matthew Idema.

Facebook și-a lansat serviciul de plăți WhatsApp în Brazilia în iunie 2020, făcând din această țară prima sa piață cu disponibilitate completă la nivel național.

Cu toate acestea, puțin peste o săptămână mai târziu, a fost blocat de Banco Central do Brasil, pentru a evalua riscurile mutării sistemului său de plăți SPB și conformității sale cu diferite legi conexe.

Lansarea a generat, de asemenea, concurența, eficiențăa și problemele de confidențialitate ale datelor.

WhatsApp și-a lansat serviciul de plăți în India în noiembrie 2020, după o lungă bătălie de reglementare

WhatsApp lucrează la numeroase opțiuni pe care să le implementeze în diverse țări. În prezent ne bucurăm de apeluri vocale și video, dar platforma vrea mai mult de la utilizatori și pentru utilizatori. Un indiciu în acest sens tocmai a apărut.

În țările în care platforma are multe milioane de utilizatori, WhatsApp încearcă să introducă diverse opțiuni care i-ar face pe oameni mai dependenți de ea. India și Brazilia sunt două dintre aceste piețe-țintă, unde WhatsApp vrea să dezvolte serviciul de plăți.

Ce face platforma controlată de Facebook e să replice modelul de succes al aplicațiilor din China, cum e WeChat. Dacă îi va reuși în câteva țări mari, e posibil să vezi opțiunea și în toate celelalte. Până se va întâmpla asta, vedem cum vrea să dezvolte proiectul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: