O mie de ani de sclavie – un documentar dureros

O mie de ani de sclavie - un documentar dureros

”O mie de ani de sclavie ” o nouă serie de tip documentar se pregătește. Angela Basset și Courtney B. Vance produc seria pentru Smithsonian Channel. Regizorul britanic-nigerian, David Olusoga explorează povești de supraviețuire. Ele sunt de pe tot globul, de la Africa la Caraibe, de la Londra la Washington DC. Aceasta va avea patru părți.

Fiecare episod din această serie pune în evidență povești puternice. Personaje notabile, care își împărtășesc experiențele profunde vor face parte din el. Este povestea de 1.000 de ani, în care  sclavia a pătat trecutul și a modelat prezentul. Prezent care continuă să ne rescrie viitorul.

Seria este realizată cu ajutorul documentelor istorice și a experților de specialitate. Fiecare poveste se desfășoară pentru a relata modul în care sclavia încadrează prezentul. De asemenea și impactul care îl are asupra viitorului. Filmul prezintă interviuri cu personalități publice. Printre ele sunt secretarul Lonnie G. Bunch III, senatorul Cory Booker și actorul David Harewood.

Care este scopul documentarului?

„Sclavia nu a fost cu mult timp în urmă. Este cu adevărat recentă. Este dureros de aproape de noi și nu este o surpriză faptul că încă ne modelează societățile ”, spune Olusoga.  ”Scopul nostru este să nu ne rezumăm în a vedea doar traficul de sclavi ca pe un fenomen care există după cucerirea și descoperirea Lumii Noi, dar să ne uităm în urmă. Pentru a stabili ceea ce s-a întâmplat în Lumea Nouă și contextul în care a venit de undeva” adaugă el.

Canalul și marca Smithsonian, sunt cunoscute în întreaga lume ca o resursă de încredere care face istoria accesibilă tuturor. Producătorul seriei declară ”Nu ne-am putea gândi la o variantă mai bună, pentru a spune această istorie importantă și din ce în ce mai relevantă. Suntem incredibil de mândri că facem parte din această călătorie.” Se pare că, va exista întotdeauna curiozitatea faptelor din trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: