NVIDIA întinde o mână de ajutor vloggerilor și creatorilor de podcasturi: la ce ajută noua versiune de Broadcast

NVIDIA întinde o mână de ajutor vloggerilor și creatorilor de podcasturi: la ce ajută noua versiune de Broadcast

În ultimii ani, portofoliul de soluții software al NVIDIA s-a extins semnificativ. Compania nu mai este cunoscută doar pentru plăci video, ci și pentru implementări creative de inteligență artificială, multe dintre ele în aplicații gratuite precum Broadcast.

În cazul în care îți place să-ți verbalizezi gândurile online din poziția de gamer, vlogger sau podcaster, NVIDIA tocmai ți-a făcut viața semnificativ mai ușoară printr-o actualizare adusă Broadcast. În prima fază, aplicația a fost lansată anul trecut, ca un set de instrumente menite să-ți facă fluxul video din confortul căminului să arate și să sune un pic mai profesionist. Acum, versiunea 1.2 extinde funcționalitatea aplicației și îmbunătățește opțiunile care erau deja prezente în program.

Conform descrierii oficiale, ”aplicația NVIDIA Broadcast transformă spațiul tău de joc într-un studio la domiciliu. Adu-ți livestreamurile, conversațiile și apelurile de videoconferință la nivelul următor folosind tehnologiile video și de voce îmbunătățite de AI.” Acum, progrămelul a devenit semnificativ mai eficient în a elimina ecoul din cameră, sunetele animalelor de companiei, dar și zgomotul de imagine. Acesta din urmă poate devenit destul de agresiv când nu ai suficient de multă lumină în cadru.

Pentru că vorbim totuși de NVIDIA, ajută mult să ai o placă video RTX în sistem pentru a profita de tot ce are de oferit Broadcast. Dacă ai un astfel de chipset grafic de top, poți înlocui fundalul fluxului video de la camera ta web cu un flux video din jocul pe care îl joci sau cu orice fotografie statică. Are și abilitatea de urmări poziția capului celui care transmite, în cazul în care se mișcă în cadru.

Noua variantă de Broadcast este o soluție bună și dacă vrei să combini mai multe efecte, mecanisme de procesare video, într-o singură transmisiune. De exemplu, folosind inteligență artificială, poți încețoșa fundalul și poți opta pentru incadrarea automată în același timp. Pentru a testa programul, dacă nu ai avut încă ocazia, poți folosi acest link.

nvidiabroadcast

Citește și: