Nvidia continuă să inoveze: ce poate crea noua tehnologie și cum ne ajută

Nvidia continuă să inoveze: ce poate crea noua tehnologie și cum ne ajută

Tehnologiile de învățare Nvidia continuă să facă lucruri minunate și ciudate.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, am văzut cum compania poate folosi IA pentru a potrivi automat liniile vocale cu fețele animate 3D. Acest tip grozav de tehnologie care poate ajuta oamenii să creeze lucruri grozave cu ușurință sau, în cazul celei mai recente dezvăluiri a Nvidia, lucruri potențial oribile, dar totuși cu ușurință.

Am văzut pentru prima dată GauGAN de la Nvidia acum câțiva ani. S-a demonstrat că se transformă doodle-urile de bază în imagini fotorealiste cu doar câteva clicuri. Acum, GuaGAN2 este lansat și nici măcar nu are nevoie de schițele tale pentru a realiza imagini de peisaj foarte detaliate.

În schimb, modelul de învățare profundă poate transforma textul în ceea ce par a fi imagini surprinzător de complexe. A fost instruit pe 10 milioane de imagini de peisaj, așa că pare să știe ce face.

Tehnologia viitorului

GuaGAN 2 funcționează folosind tehnologia pe care am văzut-o în GauGAN, care poate transforma formele în imagini, combinate cu generarea text-to-image. Aceasta înseamnă că un amestec de desene și cuvinte poate fi folosit pentru a crea aceste imagini. Utilizatorii pot începe cu o declarație generală pentru a obține o imagine mai largă și apoi pot intra și modifica micile detalii manual.

Dacă dorești să te joci cu o parte din această tehnologie, o poți încerca pe demo-urile interactive AI ale Nvidia, deși am avut probleme să o facem să funcționeze. Dacă ai un GPU Nvidia RTX, poți descărca gratuit Nvidia Canvas. Oferă un gust plăcut de pictură cu AI, ceea ce este impresionant să vezi lucrul în timp real cu propriile tale schițe.

În ceea ce privește implicațiile de joc ale acestei tehnologii, practic orice deep learning va reduce probabil timpul pentru dezvoltatori. Oamenii pot imita rapid scenele de testare cu tehnologie în câteva secunde. Nu ți-ai dat seama cum arată stânca lumii tale extraterestre, ai nevoie de o imagine de referință pe care nu o poți găsi online? Are atât de multe utilizări practice pentru oricine dorește să creeze.

Citește și: