Nu vei mai face niciodată curățenie în casă ca înainte. Acest dispozitiv îți va schimba viața

Nu vei mai face niciodată curățenie în casă ca înainte. Acest dispozitiv îți va schimba viața

Pandemia ne-a determinat pe toți să ne îndreptăm o mai mare atenție către igienă, curățenie și întreținerea locuinței, atât pe fondul petrecerii unui timp mai îndelungat în casă, cât și în contextul conștientizării că avem nevoie de un mediu sănătos pentru a trăi.

Astfel, o nouă invenție tehnologică ne va schimba viețile tuturor și va modifica radical conceptul de curățare a locuinței.

Noile aspiratoare Dyson dau noul trend în curățarea casei

Este vorba despre nouă familie de aspiratoare stick Dyson, capabile fiecare de o filtrare în cinci etape despre care compania susține că poate captura 99,99% dintre particulele de praf, până la 0,3 microni.

Vorbim despre trei versiuni revoluționare ale gamei: Dyson V15 Detect, Dyson Outsize și Dyson Omni-glide.

Gama complet nouă de aspiratoare Dyson acoperă diferitele nevoi de curățare ale fiecărei gospodării, aceste mașini ajutând la crearea unor case mai sănătoase într-un moment în care 60% dintre oameni fac curățenie mai mult că niciodată în propriile case, arată un studiu al companiei Dyson.

Dezvoltate de o echipă de 370 de ingineri la nivel global, aceste aspiratoare de ultimă oră utilizează un motor Dyson Hyperdymium care generează până la 230 de wați de aer de aspirație.

Dyson v15 Detect – laser pentru praful microscopic

„Vedeta” noii game de aspiratoare este însă Dyson V15 Detect, un aspirator fără cablu cu tehnologie laser, căruia nu îi scapă nici particulele de praf care se văd, în mod normal, la microscop.

„Ca ingineri, treaba noastră este să rezolvăm problemele zilnice, iar ultimele 12 luni au creat o mulțime de noi dificultăți, din moment ce am petrecut mai mult timp în interior”, explică James Dyson, inginer-șef și fondator al companiei.

În timp ce alte capete de aspirare folosesc lumini pentru a arăta utilizatorului unde aspiră, Dyson V15 Detect este menit să arate în schimb ceea ce se aspiră.

Tehnologia acestui aspirator permite utilizatorului să măsoare praful pe care îl detectează și apoi să îl afișeze pe un ecran LCD pentru dovada științifică în timp real a unei curățări profunde. Acest lucru e posibil datorită unui senzor piezo acustic care detectează sunetele și vibrațiile particulelor. Alături de un nou microprocesor, acest senzor permite aparatului să monitorizeze dimensiunea și cantitatea de praf pe care o aspiră, ce sunt apoi expuse pe LCD.

„Cele mai recente aspiratoare folosesc tehnologia laser adaptată pentru a dezvălui praful ascuns , integrând un laser cu diodă în capul mai curat, care este poziționat precis la un unghi de 1,5 grade, la 7,3 mm de sol pentru a crea cel mai bun contrast între praf și podea. Nu credem că detectarea este suficientă, așa că eliminăm și dimensionăm meticulos și numărăm particulele de 15.000 de ori pe secundă folosind un senzor piezo acustic care convertește vibrațiile în semnale electrice, afișând cu precizie dimensiunea și numărul de particule aspirate pe un ecran LCD la spatele vidului”, a mai spus Dyson.

Aspiratoarele au fost proiectate astfel încât să crească automat puterea de aspirație

Aspiratoarele au fost proiectate astfel încât să crească automat puterea de aspirație atunci când dau peste o cantitate mare de praf. Acest lucru se întâmplă în modul automat, când senzorul piezo detectează concentrații mari de praf, iar puterea reactivă de aspirație este declanșată pentru a crește automat puterea. Când nivelurile de praf se normalizează, puterea de aspirație este redusă la nivelul anterior.

V15 Detect este livrat și cu o perie mică conică concepută special pentru a curăța părul și blană de pe suprafețele tapițate (cum ar fi scaunele auto și mobilierul).

Forma instrumentului de curățare face că firele să se deplaseze spre capătul mai subțire fără a se încurca cu peria, de unde sunt aspirate în coș.

Potrivit inginerilor Dyson, acest proces anti-încurcătură funcționează numai pe unelte de dimensiuni mai mici, astfel încât un cap suplimentar de curățare a covoarelor nu este o opțiune.

Autonimia unui astfel de aspirator durează, desigur, în funcție de modul de întrebuințare, de cât de solicitat a fost.

Dyson V15 Detect – preț

Dyson V15 Detect are un preț de 700 de dolari și este disponibil acum, momentan, doar în SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: