Nu primești factura la energie electrică la timp, ai beneficii, în loc de penalizări: ce trebuie să știi

Nu primești factura la energie electrică la timp, ai beneficii, în loc de penalizări: ce trebuie să știi

După ce că ne-am confruntat cu facturi din ce în ce mai mari la energie electrică în ultima perioadă, multor clienți le și întârzie factura la curent. Deși acel scenariu pare o sursă suplimentară de stres, nu este chiar așa.

Hidroelectrica este unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică de pe teritoriul României, o companie cu acționariat parțial din partea statului român. Din acest motiv, când vine vorba de practicile companiei, ministrul Energiei are ceva de spus.

Ce se întâmplă dacă întârzie factura la curent

Hidroelectrica s-a numărat printre furnizori cu care foarte mulți români au semnat contracte noi în ultima perioadă, în contextul liberalizării pieței de energie electrică. Din păcate, multora dintre ei nu le-au venit facturile noi la timp și, în mod avizat, acei oameni sunt îngrijorați că fie vor avea niște facturi extraordinar de mari, fie vor plăti penalități. Ministrul Energiei atrage atenția că nu este cazul pentru niciunul dintre scenariile menționate.

“Clienții Hidroelectrica, cei care nu au primit facturile, nu vor plăti penalități, iar dacă sumele de plată sunt mari, le vor putea plăti eșalonat”, a spus Virgil Popescu, el însuși client Hidroelectrica ce nu a primit facturile în ultimele două luni.

„Ei au avut de implementat un soft, soft-ul vechi pe care îl aveau pentru baza de clienți persoane fizice. Au avut în paralel procedura de achiziție a noului soft, iar softul vechi a dat o groază de rateuri, clienți care îmi scriau și mie, a durat câteva luni de zile până când le-a fost procesată cererea (…) Eu sper să rezolve până la finalul lunii octombrie cu aplicația informatică pentru a nu mai avea întârzieri. Problema facturării cred că în luna septembrie se poate rezolva. Să le vină facturile oamenilor pe lună”, a mai spus Virgil Popescu.

Mențiunile legate de Hidroelectrica ale ministrului vin și în contextul în care oficialul a încurajat populația în ultima perioadă să încheie contracte liberalizate cu acest furnizor de curent.

„Oameni buni, vă repet tuturor, mergeţi pe piaţa concurenţială, liberă, alegeţi cea mai bună ofertă, nu staţi în piaţa de serviciu universal, care este scumpă. Primul care este pe listă – şi mai sunt doi-trei la acelaşi nivel de preţ – este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!”, a declarat Virgil Popescu, în urmă cu câteva luni.

Ca referință, la finalul lunii mai, Hidroelectrica avea peste 15.000 de clienți casnici. Compania are încă, pentru clienții casnici noi, un preț de furnizare de 0,25 lei/kWh pentru energia activă, de departe cel mai bun preț din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: