Nu mai mergi cu trotineta electrică unde vrei: cât de ciudate sunt restricțiile

Nu mai mergi cu trotineta electrică unde vrei: cât de ciudate sunt restricțiile

Trotinetele electrice au devenit un simbol al transportului urban modern. În orașele mari ale Europei, ele sunt o prezență obișnuită în trafic. Se pare că și în România acestea sunt din ce în ce mai folosite, mii de români bucurându-se deja de ele.

În mod cert, ele nu se compară cu un mijloc de transport clasic, dar au multe alte avantaje. Sunt perfecte pentru drumuri scurte, sunt foarte ușor de folosit, nu poluează și sunt sigure.

Noutatea este că producătorii s-au gândit și la siguranța pietonilor. Astfel, trotinetele au fost dotate cu un sistem de frânare automată pentru a încetini scuterele în zonele aglomerate. Această schimbare este una binevenită, ea ridicând gradul de siguranță atât pentru conducător, cât și pentru pietoni.

S-au stabilit zone de siguranță comunitară în care vehiculele nu pot merge cu mai mult de 12 km pe oră. Deci, data viitoare când închiriați un scuter Bird, nu încercați să treceți cu viteză pe lângă o școală sau orice altă zonă cu mulți pietoni.

Zonele comunitare se pot vedea pe aplicația Bird și veți primi un mesaj de avertizare pentru a ști de ce încetinește.

Unde sunt setate zonele comunitare?

Deocamdată zonele sunt setate în Miami, Marsilia și Madrid. Dar, în următoarea perioadă, compania spune că zonele de siguranță se vor seta în peste 250 de orașe unde acesta operează.

Pentru început, acestea sunt concentrate pe școli, dar în viitor se vor studia și alte locații unde densitatea pietonală este mai densă. Parcurile și centrele comerciale sunt luate și ele în calcul în perioada următoare.

Această schimbare adusă de producătorii trotinetelor Bird nu este singulară. Și, până acum, s-a pus accent pe siguranța conducătorilor. În iulie, compania a introdus Safe Start. Aplicația îi determina pe utilizatori ca în intervalul orar 22:00 și 4:00 ora locală, să introducă un cuvânt cheie. Metoda de siguranță a fost introdusă pentru a vedea dacă potențialul client este apt de a conduce.

Așadar, pe lista avantajelor de a conduce un scuter Bird s-a adăugat și un punct mare pentru siguranța comunitară.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: