Nu degeaba a picat Instagram ore în șir: de fapt, pregătea asta

Nu degeaba a picat Instagram ore în șir: de fapt, pregătea asta

Știm cu toții că Instagram, Facebook și WhatsApp au avut mari probleme de funcționalitate săptămâna aceasta. Din fericire, avaria a fost remediată, iar Instagram revine în forță cu noutăți pentru utilizatori.

Instagram redenumește IGTV ca „Instagram TV” și scapă de formatul video exclusiv IGTV. Videoclipurile postate pe fluxul principal Instagram pot dura acum până la 60 de minute – o durată rezervată anterior doar videoclipurilor IGTV – și nu va mai trebui să părăsești aplicația principală pentru a le vizualiza.

Schimbări majore la Instagram

Un purtător de cuvânt al Instagram spune că aplicația IGTV, numită acum aplicația Instagram TV, va rămâne ca o simplă „destinație pe care oamenii să o viziteze cu intenția de a viziona videoclipuri”.

IGTV a fost introdus în iunie 2018 și a fost în esență menit să devină un echivalent al celebrului YouTube, creând un spațiu pentru a descoperi și viziona videoclipuri mai lungi. Dar formatul mai lung nu a prins niciodată. Și doar două luni mai târziu, o aplicație numită TikTok a fost lansată în SUA.

Succesul de care a ajuns să se bucure gigantul asiatic nu se compară nici pe departe cu cel al secțiunii video a Instagram.

Între timp, Instagram a făcut eforturi substanțiale pentru a rivaliza cu TikTok, prin formatul său video scurt – Reels. Cu toate acestea, Reels are încă un neajuns major: nu oferă creatorilor de content un mod consecvent de a fi plătiți, așa cum fac YouTube și TikTok. Totuși, Facebook intenționează să plătească 1 miliard de dolari creatorilor până la sfârșitul anului 2022.

Îți amintesc faptul că, la începutul acestei săptămâni, Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au picat timp de aproximativ șase ore. Conform experților în securitate cibernetică care s-au aruncat la câteva ipoteze pe marginea subiectului, s-ar putea să fi fost o eroare de configurație, o eroare internă. În același timp, sabotajul din partea unui angajat Facebook este, de asemenea, posibil, cel puțin teoretic.

Citește și: