Informații-surpriză de la Dacia: când apare noul Duster și ce aduce în plus

Informații-surpriză de la Dacia: când apare noul Duster și ce aduce în plus

Dacia a promis pentru 2021 noile generații Logan, Sandero și Stepway. Despre Duster, însă, nu se auzea nimic.

Dacia rezistă extrem de bine în pandemie și-și permite să nu-și abandoneze planurile. 2021 e un an plin pentru constructorul autohton: scoate la vânzare noile modele Logan 3, Sandero 3 și noul Sandero Stepway, dar se pregătește să livreze și primele modele Spring – prima mașină electrică a grupului.

În privința Duster, nu se anunțau planuri, în afara unui facelift pregătit pentru 2021-2022. Dar iată că vin informații și despre a treia generație a SUV-ului cu care producătorul a avut un real succes în Europa și nu numai. Dacia Duster 2 a fost lansată în 2017 și, șapte ani mai târziu, e așteptată a treia generație.

Adică în 2024.

Dacia Duster 3, pe piață în 2024?

Marc Suss, directorul de program Dacia în cadrul Renault, susține că Duster 3 ar putea fi lansat pe piață chiar la începutul anului 2024. Mai ales că producătul a trecut deja la noua platformă, cea pe care sunt construite și noile Logan, Sandero și Stepway.

Asta înseamnă, între altele, că și Duster 3 va beneficia de tehnologii mai noi, o structură a caroseriei mai rigidă, mai stabilă, cu un grad mai ridicat de siguranță. În același timp, nevoia de a accesa noi motorizări ale Alianței impune trecerea la această nouă platformă, pe care sunt deja dezvoltate noile Renault Clio 5 și Captur 2, noul Nissan Juke 2 și noile Dacia Sandero 3 și Logan 3. După acestea urmează înlocuitorul lui Lodgy și, în final, Duster 3.

Cât despre motorizare, rămâne de văzut ce pregătește Dacia pentru a respecta țintele de poluare impuse, unele care se anunță chiar și mai dure decât acum la acea vreme. Varianta Diesel va fi istorie.

Noul model, fără 4X4

Pe de altă parte, de pe noul Duster e posibil să dispară tracțiunea integrală, scrie profit.ro. Asta pentru că platforma CMF-B nu are în prezent o declinare cu 4 roți motrice și nici nu există informații că se află în lucru o astfel de versiune. Practic, niciun model al Alianței dezvoltat pe CMF-B nu mai dispune de versiune 4×4.

Nissan Juke, singurul SUV 4×4, care avea în comun cu Duster o serie de componente și chiar o istorie comună, nu mai oferă, odată cu a doua generație, o astfel de versiune. Deci s-ar putea ca același lucru să fie valabil și pentru Duster 3. La ce să te aștepți, așadar?

Ei bine, la un SUV mult mai elegant, mult mai bine așezat, cu elementele de design pe care le vezi acum și la Sandero Stepway, probabil, dar și la sistemele noi de siguranță precum frânarea de urgență. N-ar fi exclusă nici măcar varianta hibridă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: