Nokia nu a murit și tocmai a lansat un telefon perfect, ieftin și bun

Nokia nu a murit și tocmai a lansat un telefon perfect, ieftin și bun

La fiecare câteva luni, mai auzi o dată numele Nokia, brandul finlandezilor de la HMD care încearcă să-și mențină relevanța într-o piață din ce în ce mai agresivă.

Nokia G20 a fost dezvăluit inițial în luna aprilie a acestui an, dar tocmai a fost confirmată disponibilitatea gadgetului pe mai multe piețe, iar acum avem și un preț, pe lângă o configurație finală.

Micuțul din imaginea de mai sus va fi disponibil în Statele Unite la o valoare de achiziție de 199 de dolari. Configurația hardware pentru care poți opta este una singură, 4GB RAM și 128GB de memorie internă. Pe piața din România, însă, telefonul se găsește deja la 780 de lei într-o iterație cu 4GB RAM și un spațiu de stocare de 64GB.

În privința culorilor, acestea sunt în număr de două, Night (Noapte) și Glacier (Ghețar). Sub carcasă, în spatele unui ecran HD+ de 6,52 inci, gadgetul ascunde un procesor Helio G35 și este preinstalat cu Android 11. Partea bună este HMD are o relație foarte bună cu Google și a promis că, după achiziței, vei avea acces la alte două versiuni majore de Android, 12 și 13, pe lângă actualizările de securitate lansate în acest interval de timp.

Pe partea de captură, terminalul se bucură de nu mai puțin de cinci camere, una frontală de 8 megapixeli ascunsă într-o crestătură discretă și alte patru pe spate. Principală este o cameră de 48 de megapixeli, dar mai ai și una ultrawide de 5 megapixeli, o cameră macro de 2 megapixeli și un senzor de 2 megapixeli pentru estimarea adâncimii dintr-o scenă.

Pe lângă aceste particularități, terminalul de buget are un senzor de amprentă integrat pe marginea laterală, autentificare biometrică și un acumulator de 5050 mAh pe care îl poți încărca la o viteză de 10W printr-un port USB Type-C. Una peste alta, se anunță o alternativă mai mult decât decentă dacă vrei un telefon rezonabil fără abonament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: