Nissan a deschis prima fabrică smart: ce îmbunătățiri aduce noua uzină

Nissan a deschis prima fabrică smart: ce îmbunătățiri aduce noua uzină

Prin inaugurarea celei mai avansate fabrici de până acum, Nissan încearcă să ducă producția de vehicule ecologice la un nivel superior, oferind o capacitate de producție eficientă și flexibilă pentru a produce vehicule electrice.

Noua fabrică a celor de la Nissan utilizează noi metode de producție pentru a permite o îmbunătățire a costurilor de producție cu 10% față de metodele mai vechi, în ciuda construirii de vehicule mai complexe.

O inovație cheie este o nouă tehnică de asamblare a grupului propulsor numită SUMO, prescurtare pentru operațiunea de montare simultană pe caroserie.

Mai mult, noua tehnologie de la Nissan oferă noi eficiențe prin montarea simultană a tuturor componentelor trenului de propulsie ale vehiculului dintr-o paletă de conectare care este ridicată în corp și montată de roboți.

Fabrica Inteligentă a început deja pre-producția Ariya la uzina de asamblare Nissan din Tochigi, la nord de Tokyo.

De ce o fabrică inteligentă

Scopul vizează neutralitatea carbonului și de a automatiza producția cât mai mult posibil. Roboții au înlocuit lucrătorii umani într-o mulțime de roluri, deoarece Nissan încearcă să îmbunătățească productivitatea și calitatea și să facă față provocărilor cu care se confruntă angajatorii de aici din cauza forței de muncă în scădere rapidă a Japoniei.

Modernizarea are loc în timp ce și alți producători japonezi se mută pentru a-și moderniza instalațiile pentru o nouă eră a mobilității electrificate. De altfel, Mazda a dezvăluit un plan similar pentru una dintre uzinele sale din Japonia.

De asemenea, Honda a declarat că gama sa va fi 100% electrică până în 2040, iar Toyota dezvoltă diferite tehnologii noi în materie de producție a mașinilor electrice.

Nissan a anunțat fabrica inteligentă în 2019, spunând că va investi aproximativ 33 de miliarde de yeni sau 296 milioane de dolari pentru a reporni uzina Tochigi ca un centru de producție a mașinilor electrice, făcând-o mai flexibilă, mai competitivă și mai ecologică.

Planul Nissan prevede modernizarea tuturor fabricilor pe care compania le deține în lume.

Citește și: