NASA te ajută să vezi Marte cu „alți ochi”: imaginile spectaculoase transmise de Curiosity
Noi imagini extraordinare, transmise de NASA, ne introduc în alte lumi. Curiosity devine „fotograful oficial” al planetei Marte.
Micul robot explorator s-a depășit pe sine. NASA a anunțat, în urmă cu foarte puțin timp, că rover-ul Curiosity a reușit să capteze un nou set de fotografii și imagini video, din care oamenii de știință speră să afle noi și noi detalii despre planeta vecină, Marte.
NASA continuă să colecteze informații prețioase despre planeta Marte
Faptul că oamenii și-ar dori ca, în viitorul apropiat (sau mai îndepărtat), să colonizeze planeta Marte nu reprezintă niciun secret pentru nimeni. Însă până când acel moment va veni, oamenii de știință trebuie să afle dacă Marte este capabilă de a întreține viața sau dacă există metode prin care acest lucru s-ar putea întâmpla, chiar și simulat.
Curiosity a fost lansat de la Cape Canaveral pe 26 noiembrie 2011 și a aterizat pe Aeolis Palus, în interiorul craterului Gale, în data de 6 august 2012. În timp, rover-ul a reușit să se deplaseze spre baza muntelui Sharp, situat în mijlocul craterului.
NASA a avut ca scop o investigație a climatului, dar și a geologiei marțiene, încercând să afle dacă planeta a oferit vreodată condiții de mediu favorabile vieții microbiene. De atunci s-au făcut studii în ceea ce privește eventuala existență a apei, însă și o serie de investigații din care agenția ar putea să afle dacă viața pe Marte este posibilă. S-a mai luat în calcul clasificarea compușilor organici de carbon și inventarierea principalelor componente care permit viața: carbon, hidrogen, azot, oxigen, fosfor și sulf
În decembrie 2012, NASA a luat decizia de a extinde misiunea Curiosity pe o perioadă nedefinită, informează Space.com.
Cu toate că fotografiile inițiale au fost captate de senzorul foto al Curiosity în format alb-negru, specialiștii au colorizat câteva dintre aceste imagini, pentru a da naștere unor cărți poștale inedite, venite direct de pe Marte.