Apple are două componente secrete în această boxă. Ce poate face, de fapt, cu acestea?

Apple are două componente secrete în această boxă. Ce poate face, de fapt, cu acestea?

HomePod mini de la Apple include un senzor ascuns care măsoară temperatura și umiditatea, oferind potențial mijloacelor pentru alimentarea viitoarelor caracteristici care ar putea ajunge într-o viitoare actualizare de software,

Din raportul lui Mark Gurman se arată: “Compania a discutat intern utilizarea senzorului pentru a determina temperatura și umiditatea unei camere, astfel încât termostatele conectate la internet să poată regla diferite părți ale unei case în funcție de condițiile actuale și în funcție de persoanele din casă. Hardware-ul ar putea, de asemenea, să permită ‌HomePod mini‌ să declanșeze automat alte acțiuni, de exemplu, pornirea sau oprirea ventilatorului, în funcție de temperatură”.

Apple lansează de obicei actualizări majore de software HomePod anual în toamnă. Nu este clar dacă sau când Apple va da drumul la senzorul de temperatură, dar prezența sa în unitățile ‌HomePod mini‌ care s-au vândut deja sugerează că aceasta este doar o chestiune de timp.

HomePod mini va avea un senzor surpriză

Existența senzorului a fost confirmată de iFixit și măsoară 1,5 x 1,5 mm. Componenta este încorporată în marginea inferioară a carcasei din plastic a ‌HomePod mini‌, lângă cablul de alimentare.

Senzorul este fabricat de Texas Instruments, care îl numește „senzor digital de umiditate și temperatură HDC2010”, potrivit TechInsights.

Piesa este situată relativ departe de principalele componente interne ale dispozitivului, ceea ce înseamnă că este concepută pentru a măsura mediul extern, mai degrabă decât temperatura celorlalte electronice ale difuzorului.

Aceasta nu este prima dată când Apple include o componentă inactivă într-un produs și apoi a activat-o ulterior prin software. După cum notează Bloomberg, iPod touch din 2008 avea un cip Bluetooth, dar suportul pentru conectivitatea Bluetooth a fost activat în anul următor prin intermediul software-ului.

Dacă Apple decide să activeze senzorul în HomePod mini‌, ar putea deschide calea către o strategie de casă inteligentă mai integrată pentru HomeKit, care controlează termostatele, luminile, încuietorile, prizele și alte dispozitive din casă.

După cum menționează raportul, acesta ar putea ajuta și ‌HomeKit‌-ul Apple să rivalizeze cu caracteristici similare oferite deja de concurenți. De exemplu, cele mai recente difuzoare Echo de la Amazon includ senzori de temperatură, în timp ce Google vinde senzori sub marca Nest, care pot fi amplasați în jurul caselor și conectați la termostatele sale pentru a regla temperatura fiecărei camere.